Melvin Manhoef namjerava završiti karijeru kao Bellatorov prvak

Ostale vijesti 20.11.2015 22:04h Autor:

Melvin Manhoef

I pred kraj svoje uspješne karijere, Melvin Manhoef još uvijek je vrlo ambiciozan. Naime, namjerava postati Bellatorov prvak te nakon toga se umiroviti. No, to će biti vrlo težak zadatak.

Melvin Manhoef večeras je ponovno u Bellatorovom kavezu. S 39 godina na leđima te 49 kickboks i 44 MMA borbe u karijeri, misli kako još uvijek ima vatre u njemu za onaj jedan posljednji uzlet prema vrhu. U kavez se vraća nakon devet mjeseci, a u posljednje dvije borbe ipak nije bio baš uspješan. Nokautiran je od strane Joea Schillinga i Alexandera Šlemenka, no ova posljednja borba je bila poništena jer je ruski borac pao na doping testu.

S druge strane kaveza u borbu će krenuti Hisaki Kato, Japanac koji je sve šokirao nokautiravši Joea Schillinga. Udarac koji je završio tu borbu među glavnim je kandidatima za najbolji nokaut 2015. godine. Koliko ga Bellator cijeni dokazao je prilikom u glavnoj borbi ovog eventa. No, što je o tome mislio Melvin?

"Nije mi bilo svejedno, ali onda sam pomislio da je on nokautirao Joea Schillinga, borca koji je nokautirao mene, pa bi to mogla biti neka vrste osvete, kad se već ne mogu ponovno boriti protiv Schillinga. Zapravo, ja se samo želim boriti, a na Bellatoru je da mi bira protivnike. Ako ga pobijedim, bit ću borac koji je pobijedio borca koji je nokautirao Schillinga, a to nešto vrijedi. Ja želim titulu, tako da zapravo nije ni bitno protiv koga ću se boriti, sve dok je to taj put", rekao je o svom današnjem protivniku.

Kroz karijeru je kombinirao MMA i kickboks karijeru, a nastupao je u Prideu, K-1 i mnogim drugim velikim organizacijama. Zanimljivo je bilo čuti namjerava li tako do kraja karijere ili ipak ne. U kickboksu je posljednji put nastupio prošle godine te doživio peti poraz u nizu.

"Mislim kako je moja kickboks karijera gotova, jer sad se želim u potpunosti posvetiti MMA-u. Sve ću podrediti svom jedinom cilju koji mi je ostao, a to je postati Bellatorov prvak. U potpunosti vjerujem u to i osjećam da to mogu. Znao sam kako moram popraviti svoju borbu u parteru te obranu i na tome sam radio, u potpunosti MMA trening. Puno toga sam kombinirao i zato mislim da ću sada biti bolji nego prije. Sad sam tek potpuno MMA borac", misli kako je ovo način na koji može ostvariti svoju posljednju ambiciju.

Na kraju je još dodao nešto o svojoj karijeri. Bilo je zanimljivo čuti žali li za nekim stvarima, jer osim velikih pobjeda, bilo je tu i teških poraza te razočaranja. Mnogi su smatrali kako ga je upravo "slaba brada" koštala još većih uspjeha.

"Ne žalim apsolutno ništa. Mislim kako sam imao dobru karijeru u kojoj sam vidio i doživio svašta. Dugo sam se borio na najvišem nivou, borio sam se u Japanu i u Americi te moram biti zahvalan na svemu što se dogodilo, to je bio jedan pravi blagoslov. Sjajno je što uopće mogu samo pričati o tome. Mislim kako bi većina boraca bila sretna i ponosna s ovakvom karijerom", zaključio je Melvin, borac koji je krenuo u svoj posljednji pohod, barem ako je vjerovati onome što najavljuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI