Međunarodni olimpijski odbor priznao tajlandski boks!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 07.12.2016 10:00h Autor:

Muay Thai (Instagram)

Jučer je u Lausanneu održana sjednica na kojoj je Međunarodni olimpijski odbor (MOO) priznao tajlandski boks. Snažan je to vjetar u leđa koji će ovu borilačku vještinu približiti statusu olimpijskog sporta.

Zahvaljujući ovoj odluci, tajlandski boks će biti u mogućnosti iskorištavati poticaje MOO-a te sudjelovati u raznim programima kao što su razvoj sportaša i borba protiv dopinga.

Ovime se broj priznatih olimpijskih sportova povećao na 37, a na posljednjoj je sjednici od njih 16 odbijeno čak 14. Uz tajlandski boks, u statusu privremenog olimpijskog sporta naći će se i cheerleading.

“Muay Thai je sport sa 135 nacionalnih saveza, od kojih je više od 60 priznato od njihovih nacionalnih olimpijskih odbora. Muay Thai ima 400 tisuća registriranih sportaša”, izjavio je Kit McConnell, MOO-ov sportski direktor.

Ovim će sportovima godišnje pripasti 25 tisuća dolara poticaja od MOO-a, a potrebno je i naglasiti kako probni period iznosi tri godine te će im nakon isteka istog biti otvorena mogućnost prijave za uvrštenje u program Olimpijskih igara.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI