McGregoru zbog napada na Goddarda prijeti i godina dana suspenzije: “Da nije slavan, bio bi već u zatvoru!” (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 13.11.2017 13:01h Autor:

Conor McGregor

Čitav civilizirani borilački svijet se i dalje zgraža nad nezapamćenim incidentom koji je UFC prvak Conor McGregor proizveo na Bellatoru 187 u irskom Dublinu. Ne treba ponavljati da je Irac nakon meča u kojem je slavio njegov klupski kolega kao regularan (nije imao poseban status ili licencu) gledatelj dotrčao do kaveza, preskočio ogradu, gurnuo suca Marca Goddarda, a kasnije je prilikom drugog pokušaja preskakanja ograde udario jednog Bellatorovog službenika.

Ne samo da nije izrazio žaljenje, nego se kasnije prijateljima hvalio kako je Goddarda nazvao “štakorom, a da se ovaj usrao u gaće od straha” prilikom pokušaja fizičkog obračuna.

Američki MMA mediji su vrlo oštri u osudi ovog incidenta, neovisno o tome što se on dogodio u Irskoj. Naime, McGregor “nije imao sreće” jer je priredba bila regulirana od Moheganske Komisije, koja je od strane Bellatora angažirana kao regulatorno tijelo za ovaj specifični event.

Luke Thomas s MMAFightinga, jedan od najpoznatijih MMA novinara, reportera i komentatora današnjice, je u svom posljednjem podcastu ustvrdio da bi problemi za UFC prvaka mogli biti ogromni i dugoročni. Naime, iako se ne radi o državnoj Komisiji, Mohiganska Komisija ima gotovo iste ovlasti kao i druge državne komisije jer upravo ona regulira borilačke evente kada se događaju u objektima pod njihovom paskom (recimo Mohegan Sun Casino koji često ugošćuje Bellator). S obzirom da se radi o vrlo uglednom tijelu, ukoliko ono izda suspenziju McGregoru radi divljačkog ponašanja, druge Komisije, poput one u Kaliforniji ili Nevadi, bi je trebale slijediti. A to bi značilo suspenziju Irca na čitavom teritoriju SAD-a.

Nadalje, ako je suditi prema mnogo blažim, ali sličnim incidentima u kojima su sudjelovali borci poput Royja Nelsona ili Jasona Higha, kazna za ovako nešto bi se mogla popesti od devet mjeseci pa sve do godine dana. I ne bi se odnosila samo na slobodnu borbu, nego i na boksačke mečeve.

“Ovo je velik test za regulatorna tijela. Što će napraviti? Jer ovo je bilo gore i od incidenta Jasona Higha i mnogo gore od onoga što je napravio Roy Nelson. A oni su dobili značajne kazne. Ovo će biti test koji će pokazati je li Conor veći od čitavog MMA svijeta. Da se ne radi o njemu, nego o nekom drugom, godina dana suspenzije bi bila gotovo izvjesna. Koliko će McGregor dobiti? Koliko je snažan regulatorni sistem kada je u pitanju netko slavan? Jesu li isti prema svakome?”, pita se Thomas i u nastavku zaključuje:

“Jer nema sumnje da je McGregor bio potpuno u krivu. Ovo što je učinio je neobranjivo. Da je normalan čovjek i da je uletio u kavez i udario suca, bio bi u zatvoru jer je to napad na čovjeka.”

Čitav segment Thomasovog podcasta pogledajte u videu:

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI