Mazzulli najavio: Dolazim vlakom u Zagreb kako bih testirao Cro Copa

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 23.03.2018 09:02h Autor:

Bellator 200 Cro Cop vs. Nelson

Mirko Filipović će biti testiran na doping uoči nastupa na Bellatoru 200 u Londonu. I to ne samo jednom, nego u više navrata. Potvrdio je to ponovno u četvrtak glavni čovjek Moheganske komisije koja će regulirati priredbu u britanskoj prijestolnici – Mike Mazzulli.

Mazzulli je u razgovoru za MMAFighting potvrdio da će osobno doći u Zagreb kako bi testirao hrvatskog legendanog borca. Naime, 6. travnja se u Budimpešti održava Bellator 196, koji će također biti nadgledan od istog tijela, te planira vlakom iz Mađarske doputovati u Zagreb. Uzorak koji će tada biti prikupljen će analizirati laboratorij “Quest Diagnostics”.

Mazzulli je objasnio i nekima sporno pitanje Filipovićeve suspenzije za koju smatra da se ne odnosi na natjecanja pod njegovom ingerencijom, a koje se povlači po medijima posljednjih tjedana.

“Uvijek gledam koji su interesi boraca. Cro Cop se nije borio u SAD-u neko vrijeme. Bio je suspendiran dvije godine. 110 posto sam siguran da, ukoliko ga je suspendirala neka druga atletska komisija u SAD-u, a ne USADA, ja ga ne bih pustio da sae borio. Čak i sumnjam da bi mu Bellator dopustio da se bori”, izjavio je Mazzulli.

Podsjećamo kako je Cro Cop suspendiran još 2015. godine dok je bio pod ugovorom s UFC-om radi otkrivanja podatka da je koristio HGH, odnosno “hormon rasta”, kako bi zaliječio ozljedu. Iako je prošao doping test, neovisno o toj činjenici je suspendiran na čak dvije godine. U tom se periodu nije borio u SAD-u, ali je zato uspješno odradio čak pet mečeva u japanskom RIZIN-u.

Glavni čovjek Moheganske komisije na kraju razgovora ponavlja da će Filipović dobiti dozvolu za nastup protiv Roya Nelsona tek kada prođe doping test. Uvažava da je USADA suspendirala Cro Copa prije nekoliko godina, ali on tu suspenziju ne planira uvažiti.

“Uvijek svaki slučaj morate gledati kao zaseban. Da, USADA-ine suspenzije se upisuju i u registar ACB-a (njegove komisije op.a)… to je sjajan informacijski kanal koji ti samo može pomoći da doneseš neku odluku. Na kraju dana, što više informacija imate, to bolje”, zaključuje Mazzulli.

Dvoboj između Mirka Filipovića i Roya Nelsona će se održati 25. svibnja u Londonu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI