“Matijas Barić je bio prehrabar da ne bi nastavio meč”

Ostale vijesti 21.02.2012 12:27h Autor:

Matijas Barić VS Matteo Minonzio

Hrvatski borac, Matijas Barić, se nasreću osjeća dobro i neće biti nikakvih posljedica na njegovo zdravlje nakon neugodne ozljede koja se dogodila tijekom susreta protiv Nikosa Sokolisa na GFC 3 priredbi proteklog vikenda.

Barić je u drugoj rundi dvoboja pretrpio tehnički nokaut, no to nije razlog zbog kojeg je večer proveo u atenskoj bolnici. Problem je nastao zbog nelegalnog udarca u genitalije kojeg je primio tijekom meča. Umjesto da zatraži liječničku pomoć i uzme pet minuta pauze, hrabri je Splićanin nastavio dalje, što ga je na koncu koštalo poraza, a moguće i zdravstvenih komplikacija.

“Nismo nikako zadovoljni. Matijas je odradio dobru rundu i vodio je u sudačkim bilježnicama prije nego što se dogodio udarac u genitalije. Umjesto za uzme pet minuta pauze i da liječnik vidi kako je ozljeda preozbiljna da bi mogao nastaviti, on je hrabro odlučio boriti se dalje. Kasnije su nas htjeli zadržati u bolnici, no nekako smo ih uspjeli nagovoriti da nas puste. Napravili smo pregled u Splitu i nasreću, nikakvih posljedica neće biti. Zadobio je veliki hematom na genitalijama. Doktori su mu propisali lijekove i terapiju”, rekao je Barićev menadžer, Gordan Vatavuk, u razgovoru za Fight Site.

“Razgovarao sam sa sucima i Matijas je bio bolji. Vodio je u njihovim bilježnicama i zato mi je još više žao. Taj je nesretni trenutak preokrenuo cijeli meč. Nakon toga je ostao potpuno bez snage, a vidjeli ste i sami što je uslijedilo. Kada ga je Sokolis srušio na pod, nije se mogao braniti. Pokušao je jednom upkickom, no nije mogao uopće skupiti noge. Primio je najprije jedan teži GNP udarac, a zatim i drugu seriju zbog čega je sudac prekinuo susret”, dodaje Vatavuk.

Ipak, splitski menadžer i trener ne traži ispriku.

“Nema nikakvih isprika. Matijas je jednostavno prehrabar i presrćan borac da bi odustao. No, i ovo je pouka za njega. Nakon ovakve situacije i mogućih komplikacija, odlučio je sljedeći put više kalkulirati. Da je tada prekinut meč, registriralo bi se ili kao NC ili kao njegova pobjeda”, zaključuje Vatavuk.

Fight Site Matijasu želi što brži oporavak i što raniji povratak u ring ili kavez.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI