Mamed Khalidov: UFC mi je dao veoma lijepu ponudu, no ostao sam jer KSW je moj dom!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 03.03.2018 17:41h Autor:

Mamed Khalidov

Veliki postotak MMA fanova smatra kako je Mamed Khalidov najbolji svjetski borac izvan UFC-a. Isti ti već godinama se nadaju njegovom dolasku u UFC i pitaju se zašto ga najbolja svjetska promocija nije dovela u svoje redove. No, oni su ga prošle godine pokušali angažirati, ali Khalidov jednostavno ne vidi sebe u bilo kojoj drugoj organizaciji osim KSW-a.

UFC je Khalidova par puta kontaktirao i ranije, no pravu ponudu dali su mu za Fight Night u Gdansku, koji je tamo održan 21. listopada. Kada su tek slagali program i pokušavali dogovoriti glavnu borbu, Khalidov im je zapravo bio na vrhu liste prioriteta, što je on sam otkrio, odnosno rekao je kako je ispred sebe imao ponudu koju bi rijetko koji borac odbio.

“Imao sam ponudu UFC-a na stolu i bila je to veoma lijepa i zahvalna ponuda. UFC ima moj veliki respekt i razlog zašto sam ostao u KSW-u nije financijske prirode. Jednostavno osjećam da je KSW moj dom, od početka sam sudjelovao u građenju organizacije i u razvitku poljske slobodne borbe. Nemam namjeru niti ambiciju odlaziti boriti se bilo gdje drugdje. UFC-u ide jako dobro i bez mene, nisam im potreban”, prokomentirao je Khalidov, koji je u KSW-u od 2007. i KSW 7 eventa. Od tada je u promociji odradio 20 borbi te je slavio u njih 18, dok su dvije završile bez pobjednika, a jedini poraz u tom razdoblju doživio je unutar jednog od svojih izleta izvan KSW-a.

Taj spomenuti poraz je Khalidovu zapravo jedini poraz u posljednje 34 borbe. Nakon što je karijeru započeo sa 3-3 skorom, krenula je serija koja je do danas njegov skor dovela do 34-4-2. KSW je zapravo to cijelo vrijeme brinuo za njegovu karijeru te je sve dovelo do toga da je prema nekim izvorima uvjerljivo najplaćeniji sportaš u cijloj Poljskoj, državi koja je u međuvremenu postala njegova domovina.

“Mislim da je najbolje za mene da ostanem u KSW-u. Oni znaju kako me promovirati i brinu se za svaki detalj moje karijere i moje budućnosti. Jednostavno, to je moj dom”, dodao je.

Večeras ispred sebe ima borbu protiv prvaka poluteške kategorije, Tomasza Narkuna, nakon što je prethodni nastup odradio protiv tadašnjeg velteraškog prvaka, Borysa Mankowskog. Svoj pojas srednje kategorije nije branio od svibnja 2016. godine, no organizaciji to nije niti bitno. Uostalom, za event koji je predvodila borba protiv Mankowskog, prodali su 58.000 ulaznica, čime su napunili stadion u Varšavi.

“Svaka moja borba mi je veliki izazov, a takvi izazovi mi i trebaju, kao što je bio onaj protiv Borysa Mankowskog ili sada protiv Tomasza Narkuna. To mi pomaže i oko motivacije jer to su borbe koje me uzbuđuju i svakako me zanima testirati se u drugim divizijama. Što se tiče moje ostavštine, to ću ostaviti fanovima i medijima. Svakako je potrebno u borbi pružiti nešto značajno ili spektakularno da bi one ostale upamćene, a ja se to uvijek trudim napraviti”, prokomentirao je ono što slijedi ispred njega.

Trenutno mu je 37 godina te je izjavio kako se ne vidi kao profesionalan borac nakon što napuni 40, no da se i dalje osjeća na vrhuncu te da ide borbu po borbu. Nažalost, koliko je zapravo bio dobar, nikad nećemo saznati. Potvrdio je da je KSW organizacija u kojoj će ostati do kraja i to će teško itko uspjeti promijeniti.

Za KSW fanove ostati će najveći, fanovi koji su znali za njega će uvijek imati tu neku žal što se nije pojavio na najvišoj sceni, dok će ostatak zauvijek ostati uskraćen nastupa jednog od najboljih europskih boraca. Velika šteta, stvarno velika šteta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI