Maldonadov tim priprema žalbu na ishod meča s Fedorom

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 20.06.2016 12:45h Autor:

Maldonado vs. Fedor (Instagram)

Fabio Maldonado poražen je prošlog petka većinskom odlukom sudaca. Ishod meča u kojem se susreo s Fedorom Emelianenkom je po mnogima kontroverzan, a na isti će iz tima brazilskog borca ovih dana uložiti žalbu.

Podsjetimo, Maldonado je nakon izrazito dominantne prve runde, preostale dvije prepustio legendarnom Rusu. Zanimljivi dvoboj u Sankt Peterburgu jedan je sudac bodovao s 28-28, dok su preostala dva s 29-28 dodijelila pobjedu domaćem borcu.

Iz Maldonadovog tima dijele mišljenje brojnih borilačkih portala i fanova koji smatraju da je prva runda morala biti bodovana s 10-8 u njihovu korist te su se odlučili žaliti na, kako oni kažu, čudan poraz u Rusiji.

“Jako smo zadovoljni izvedbom Fabija, u kavezu je učinio sve kako treba. Jedan od naših glavnih ciljeva je bio prikazati svijetu borca kakav on zaista je i što može učiniti kada je 100 posto fokusiran.

Promotori se nisu složili s odlukom sudaca, a i većina boraca koja se našla tamo je smatrala da je rezultat čudan. Prva runda je očito bila 10-8 za nas, druga je bila 10-9 za Fedora, a treća je bila gusta, no mi smatramo da su Maldonadu ‘sjeli’ bolji udarci. Ovdje se radi barem o izjednačenom rezultatu i žalit ćemo se Ruskom MMA savezu na odluku”, izjavio je Stefano Sartori, menadžer brazilskog borca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI