Mackenzie Dern prvi put u karijeri komotno prošla vagu (FOTO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 13.10.2017 10:41h Autor:

Photo: LFA

Jedna od najboljih BJJ majstorica na planeti, a danas jedna od najvećih ženskih MMA nada uopće, Mackenzie Dern, je uspješno prošla vagu za svoju četvrtu profesionalnu MMA borbu koja će se sutra održati u Phoenixu (LFA 24).

Vijest je tim bitnija, ako se zna da je Dern (3-0) u prošlosti gotovo uoči svakog meča imala “drame” upravo s prolaskom službene vage. Do sada se natjecala u slamka kategoriji, da bi posljednji dvoboj odradila u “catch weightu” jer je bilo jasno da će ponovno pasti na vagi. Ovaj put se odlučila podići u muha diviziju do 57 kilograma te se to očito pokazalo kao dobar potez. Vagu je prošla kao od šale.

Dern je na pozornicu stala čak s nešto manje kila od dozvoljene gornje granice (124.8) dok je njezina protivnica Mandy Polk imala 123.8.

Iako bi Dern trebala biti zadovoljna ovakvim scenarijem, BJJ prvakinja smatra da je premala za ovu kategoriju.

“Djevojke u MMA Lab dvorani, kao recimo Lauren Murphy, koja je bila u TUF-u, one su znatno veće od mene i bore se u bantam kategoriji. Sada kada sam u muha kategoriji i dalje smatram da su djevojke koje se ovdje natječu također veće od mene.”

“Ali granicu slamka kategorije je za mene jako teško dostići. Uzbuđena sam zbog debija i veselim se vidjeti kako ću se ovdje osjećati. Ali još uvijek nisam 100 uvjerena da je ovo težinska kategorija za mene. Smatram da mogu naći način da se spustim u slamku. To bi bilo mudro za moju karijeru”, nedavno je izjavila Dern za popularnu emisiju “The MMA Hour”.

Problem za Dern je, prema vlastitom priznanju, hrana. Naime, ova borkinja ne može odoljeti raznim poslasticama kada nije u punom trening režimu, pa vrlo često “hoda” znatno teža nego što bi to trebao biti slučaj. Stoga je lako zaključiti da se radi o nedostatku discipline koju će morati nadoknaditi ukoliko želi napraviti karijeru kakva se od nje očekuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI