MacDonald: Ovo je bila najgora bol koju sam iskusio, razmišljao sam o predaji (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 24.01.2018 12:19h Autor:

Screenshot

Rory MacDonald je proteklog vikenda na Bellatoru 192 uspio svladati Douglasa Limu i osvojiti pojas prvaka u velter kategoriji. Prva je to titula za ovog Kanađanina kojeg mnogi smatraju u ovom trenutku najboljim borcem svijeta u -77 diviziji. No, meč protiv Lime nikako nije bio “šetnja parkom”.

Bivša UFC-ova zvijezda je svih pet rundi morala naporno raditi da bi došla do Bellatorovog “zlata”. Dapače, Lima je dominirao u stojci konstantno zadavajući probleme Kanađaninu niskom “low kickovima” koji su mu ozbiljno ozlijedili nogu.

MacDonaldova potkoljenica je u kasnijim rundama izgledala gotovo nestvarno, a i sam novopečeni prvak priznaje da je razmišljao o predaji kako bi sačuvao zdravlje. U razgovoru za “The MMA Hour”, MacDonald je izjavio da je u dvoboju na Bellatoru 192 iskusio najveću bol u profesionalnoj karijeri. Ako se prisjetimo meča protiv Robbieja Lawlera i onog slomljenog nosa, ova se izjava onda čini još značajnijom…

Upitan je li razmišljao predati meč kada je vidio svoju nogu, MacDonald odgovara:

“Da i to nekoliko puta. Prolazilo mi je to kroz glavu. Ali jednostavno sam pokušao nastaviti dalje i gurati prema naprijed. U nekoliko navrata sam otišao toliko duboko, da sam u svojoj glavi trajno prešao neke barijere koje sam imao. I nastavio sam gurati naprijed…”

“U svakoj borbi u kojoj sam primio mnogo batina i išao naprijed… Da, tvoj se mozak igra s tobom i želi da odustaneš. Ali ja sam ostao discipliniran i uspio sam izgurati do kraja i pobijediti sve svoje sumjnje i anksioznosti.”

Kada mu je Robbie Lawler na UFC-u 189 2015. slomio nos na najgori mogući način, MacDonald je također izdržao do kraja iako je taj meč na koncu izgubio. Ovaj put je nagrađen velikom pobjedom! Pokušao je usporediti bol koju je iskusio u ovom nastupu s prijašnjim iskustvima…

“Teško je to uspoređivati. Ako govorimo o psihičkoj bori, onda je ovo bilo najgore. To je sigurno. Rekao bih da od ovoga više niti ne može boljeti.”

“Bio sam emotivan. Posebno jer se radilo o meču za pojas prvaka. Ali sada je sve to jako posebno za mene jer sam uspio izgurati i postati prvak. Bio je to lijep osjećaj. Borba je bila teška, bilo je vrlo gusto na bodovnim listama. I zato ću ovaj meč posebno cijeniti i uvijek pamtiti”, zaključio je MacDonald.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI