M-1 Challenge 57 danas uživo na FC-u: Sudar prvaka poluteške i teške kategorije!

Ostale vijesti 02.05.2015 13:38h Autor:

M-1 Challenge 57

U subotu 2. svibnja na Fight Channelu ćete uživo moći pratiti M-1 Challenge 57 iz ruskog Orenburga, a u glavnoj borbi večeri u teškoj kategoriji na suprotnim stranama naći će se Marcin Tybura i Stephan Puetz.

Atraktivnih borbi na događajima ove ruske promocije nikad ne nedostaje, a glave su uloge ovog puta namijenjene dvojici prvaka. Poljak Marcin Tybura prvak je u teškoj kategoriji, a ovog će mu puta novi izazov biti vladara poluteške kategorije Nijemca Stephana Puetza.

Tybura je dosad neporažen u profesionalnoj karijeri i u 12 mečeva ostvario je isto toliko pobjeda od čega samo dvije odlukama sudaca. Do naslova najboljeg teškaša ovaj je poljski borac došao u kolovozu prošle godine kad je svladao Damiana Grabowskog, a tri mjeseca kasnije uspješno ga je obrani protiv Denisa Smoldareva. Prije tih mečeva Tybora je bio uspješniji i od našeg Mare Peraka koji je također trebao biti sudionik ovog događaja, ali ga je u tome spriječila ozljeda pa je morao otkazati meč protiv Rashida Yusupova.

Tyburin protivnik je prvak poluteške kategoriji Stephan Puetz koji je na omjeru 12-1. Od ulaska u M-1 ima tri pobjede u nizu, a u ovom će meču imati priliku odmjeriti snage s najboljim teškašem ove ruske promocije.

U sunaslovnoj borbi vidjet ćemo meč za naslov prvaka u lakoj kategoriji. Aktualni prvak Maxim Divnich iz Rusije branit će naslov i pokušati ostati neporažen u profesionalnoj karijeri. Ostvario je 10 pobjeda, a posljednjih pet njegovih protivnika nije dočekalo zadnjig gong. Izazivač je Mansour Barnaoui iz Tunisa koji je već osvajao naslov u drugim promocijama (BAMMA i 100% Fight) pa će pokušati doći i do ovog. Bit će mu to u svakom slučaju najveći izazov u karijeri tijekom koje je na omjeru 11-2.

Velter kategoriji nudi dvoboj Dez Parker vs. Alexey Kunchenko. Parkeru će ovo biti šesti profesionalni meč uoči kojeg je na omjeru 4-1. Ima tri pobjede u nizu, a niti jedan njegov meč nije otišao do odluke sudaca. Ovo će mu biti prvi nastup na M-1 događajima, a na suprotnoj ga strani čeka neporaženi Kunchenko (8-0). Ovaj je Rus većinu svojih protivnika završavao udarcima i samo su jednom o njegovoj pobjedi odlučivali suci.

Nijemac Max Coga (11-3) za protivnika će imati Magomeda Idrisova (5-0). Coga je u posljednjem meču na M-1 došao do pobjede, a ovog će mu puta protivnik biti vrlo dobar udarač Magomed Idrisov koji je svog posljednjeg protivnika nokautirao za 15 sekundi upravo na M-1 događaju.

U glavnom dijelu programa vidjet ćemo i borbu u bantam kategoriji između Moktara Benkacija (11-5) iz Francuske i domaćeg borca Nikite Chistyakova (3-1).

M-1 Challenge 57 možete gledati uživo na Fight Channelu u subotu 2. svibnja od 16:15 sati.

M-1 Challenge 57

Marcin Tybura vs. Stephan Puetz
Maxim Divnich vs. Mansour Barnaoui
(borba za naslov u lakoj kategoriji)
Dez Parker vs. Alexey Kunchenko
Max Coga vs. Magomed Idrisov
Nikita Chistyakov vs. Moktar Benkaci

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI