Lyoto Machida ugovorio svoju prvu borbu u Bellatoru

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 12.09.2018 20:46h Autor:

Lyoto Machida

Lyoto Machida dobio je datum svoje prve borbe u Bellatoru, kao i protivnika koji će s njim tim putem ući u kavez. Bivši UFC-ov prvak odlazi na danas najavljeni event na Havajima.

Debi još uvijek izuzetno popularnog Machide samo je dokaz koliko Bellator očekuje od eventa na otočju koje UFC već godinama izbjegava, iako je u pitanju područje svijeta s nevjerojatnom dozom borilačkog talenta. Bellator je to odlučio iskoristiti i tamo odvesti event predvođen svojom havajskom prvakinjom, Ilimom-Lei MacFarlane, no sve vodi k tome kako će cijeli program biti vrlo kvalitetan.

Machida za svoju prvu borbu nije dobio nikakvog lakog protivnika, nego baš suprotno. Suprotstaviti će mu njegovog sunarodnjaka i donedavnog prvaka srednje kategorije, Rafaela Carvalha (15-2). U pitanju je borac koji je prije poraza od Mousasia bio u nizu od 15 pobjeda, od čega je do 12 njih došao nokautom. Pod njegovim su udarcima padali poznati borci poput Alessia Sakare, Melvina Mangoefa i Brandona Halseya, kojem je oduzeo pojas. 32 su mu godine, visok je 191 centimetar i glavna vještina mu je kickboxing.

Lyoto je nedavno napustio UFC nakon što je upisao pobjede u posljednja dva nastupa, gdje je posebno impresivan svibanjski nokaut protiv Vitora Belforta. Time je izašao iz krize u koju je ušao još 2014. godine, kada je od Chrisa Weidmana poražen u borbi za UFC titulu srednje kategorije. UFC mu je nudio novi ugovor, no on je odlučio karijeru nastaviti, a vrlo vjerojatno i završiti, u drugoj najvećoj svjetskoj promociji, gdje će automatski biti jedna od najvećih zvijezda, dok je njegova popularnost i relevantnost u UFC-u podosta pala. Između ostalog, tu je bio i doping pad koji mu nije donio ništa dobrog te nastavno na njega i suspenzija, koja ga je neko vrijeme bila odvojila od borilišta.

Event na Havajima je UFC 210, a održava se 15. prosinca. Dakle, dok mi ovdje budemo već dobrano u grijanim prostorijama, Machida i ekipa boriti će se tamo gdje sunce uvijek sija. I ne sumnjamo kako će biti jako dobar event.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI