Luis Santos: Askren je kukavica koja je samo iskoristila priliku da pobjegne od mene

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 19.11.2015 18:26h Autor:

Luis Santos

Luis 'Sapo' Santos i Ben Askren nastavljaju medijsku prepirku, nakon što se njihova borba na posljednjem ONE FC eventu nije održala. Brazilac smatra kako je Askren bio uplašen te da je zbog toga odbio borbu protiv 900 grama preteškog Santosa.

Da se podsjetimo, Santos je, umjesto potrebnih 77 kilograma, na vagu došao s nešto manje od 78 kilograma te je automatski borba protiv Bena Askrena prestala biti za titulu prvaka. No, Amerikanac se nakon toga odbio boriti u velteru te je dao pomalo neozbiljan prijedlog da se sutra važu te da granica bude 86 kilograma. Što je još zanimljivije, vodstvo organizacije je to prihvatilo, ali nije i Santos, koji smatra kako se borba mogla održati prema dogovorenim pravilima.

"Nevjerojatno mi je da velika organizacija, kao što je ONE FC, ovakve odluke može ostaviti na donošenje borcima. Mislim kako su trebali meni odrediti kaznu, a da se borba ipak održi, no da više nije za titulu prvaka", prokomentirao je Santos činjenicu da je organizacija podržala svog prvaka.

O Askrenu baš nema ni najmanje dobro mišljenje. Naime, prva njihova borba prekinuta je nakon što ga je Askren pogodio prstom u oko te Sapo nije mogao nastaviti, da na kraju do druge borbe nije niti došlo. Što se tiče te prve borbe, do tog trenutka je Santos bio bolji borac te su Askrenove ranije optužbe, da je tada odglumio ozljedu prilično neosnovane.

"Ben Askren je štakor i kao takav je tražio rupu u koju se može sakriti. Iskoristio je moje probleme s kilogramima kao izliku da se ne bori. I to je bilo zato što se uplašio. Njegovi zahtjevi nakon toga su bili glupost, a na kraju svega je otišao novinarima i pričao svakakve stvari o meni. To je njegov stil. Ako se nije htio boriti, zašto sam ja nastavio sa skidanjem kilograma, u pokušaju da zadovoljim, mogao mi je tako odmah reći, a ne da se žrtvujem", rekao je o Askrenu, a onda je završio s razočaranjem samom organizacijom:

"Ne mogu vjerovati da netko kao ONE FC dozvoljava da cijela organizacija bude talac jednom borcu. Njihovo je bilo da mu zapovjede da se mora boriti protiv mene, a oni su dozvolili da radi što hoće."

Nije poznato hoće li se njihova borba ipak održati, tj. hoće li se Santos uopće nastaviti boriti u singapurskoj organizaciji, nakon što je doživio ovu situaciju. Naravno, i on snosi dio krivice, jer nevjerojatno je dobiti priliku boriti se za naslov prvaka i onda doći s viškom kilograma na vaganje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI