"Ludi" ribar s Aljaske se vraća: Cody McKenzie u MMA mirovini izdržao samo dva mjeseca!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 09.02.2015 09:28h Autor:

Cody McKenzie

Sjećate li se životopisnog i u najmanju ruku izuzetno zanimljivog bivšeg UFC-ovca Codyja McKenzieja? Prije nešto manje od mjesec dana je u 28.  godini života najavio povlačenje iz profesionalnog sporta, no njegova mirovina je krajala kraće nego što se moglo pretpostaviti. Sve do danas kada je objavljeno da će se McKenzie boriti u "co-main" eventu WSOF priredbe najavljene za 12. veljače. Protivnik će mu biti Andrew McInnes.

Ovaj ribar s Aljaske je dvoboj prihvatio gotovo bez treninga, a razlog je isključivo novac. S tim nema problema…

"Ovo je bila kratka mirovina. Živio sam sa svojim zalihama koliko sam mogao, a sada kada nemam više novca, morao sam se vratiti iz mirovine. Nije bitno što je trajala samo dva mjeseca", izjavio je McKenzie koji se proslavio svojim slavnim zahvatom – gušenjem tkz. giljotinom. Prije nego što je stigao u UFC, McKenzie je na isti način zadavio 10 protivnika, a i Aaron Wilkinson u njegovom UFC debiju je stradao na isti način.

Nažalost, u narednih 6 UFC mečeva je slavio tek dva puta što je nagnalo šefove u UFC-u da mu se zahvale na suradnji. McKenzie je vrlo brzo postao "pročitana knjiga" pa mu niti nastupi izvan UFC-a nisu bili ništa uspješniji. Na mirovinu su ga natjerala dva uzastopna poraza u manjih promocijama; od Larsona i Isaeva. Valja naglasiti da je otkazu u UFC kumovao i incident s košarkaškim hlačicama u kojima je nastupio u posljednjem dvoboju. McKenzie, naime, s njih nije skinuo niti etiketu iz trgovine, pa je to za njega morao odraditi sudac Herb Dean. Bila je to kap koja je prelila čašu Dani Whiteu…

"Ovo mi je sada hobi. Ne gledam više na MMA kao na posao, zato što to i nije pravi posao. OK zaradiš nešto novca. No, nikada u ovo neću više ići zbog love. Tu sam u prošlosti i promašio, ganjao sam lovu koje nema. Sada me opet malo svrbi ta borba. Da, odbijao sam mečeve, ali kada sam ostao bez novca, morao sam nešto prihvatiti", priznaje ovaj ribar s Aljaske i dodaje:

"Ne bojim se rada. Ja volim naporno raditi, snalazim se. Uvijek sam zarađivao više love radeći kao ribar, nego u UFC-u. To je naravno loše, jer volim trošiti lovu. Izlazim, zabavljam se, putujem. Smiješno je da sam u tri mjeseca ribolova zaradio više nego u dvije godine boreći se u kavezu."

Uspomene na UFC i njegove čelnike mu nisu baš bajne…

"Ja ne okolišam i briga me što misle o meni. Čak mi niti novac nije bitan. Neću ljubiti dupe Dani Whiteu. To je hrpa seronja koji borce tretiraju kao smeće", zaključuje McKenzie.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI