Luda noć u PFL-u: Kontroverzni završetak glavne borbe i spektakularno leteće koljeno (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 31.08.2018 09:56h Autor:

Screenshot

Kasno sinoć po hrvatskom vremenu u “Ocean Resort Casinu” u američkom Atlantic Cityju je održano novo kolo “Professional Fighters Lige” (broj 7) koji su mečem u poluteškoj kategoriji predvodili Smealinho Rama i Jamie Abdallah. Bila je to noć velikih prekida s obzirom da je publika mogla vidjeti čak sedam atraktivnih nokauta.  Zanimljivo, niti jedan meč nije  završio prisiljavanjem na predaju.

Rami je za prolazak u “playoff” trebala pobjeda prekidom, minimalno u drugoj rundi (zbog sustava bodovanja), a to je uz mnogo sreće te kontroverzi i ostvario. Ono što je ovaj meč učinilo vrlo atraktivnim jest i činjenica kako je Abdallahu trebalo isto, pa je dvojac od prvog trenutka krenuo u  otvoreni, krvavi rat.

Bivši prvak WSOF-a u teškoj kategoriji je na koncu uspio ostvariti svoj cilj. Naime, liječnik je zbog potpuno zatvorenog oka Abdallaha odlučio prekinuti meč prije početka treće runde što je označilo veliko slavlje za Ramu koji je tako prošao u “playoff”. Sada ga u nastavku natjecanja očekuje obračun protiv Maxima Grishina u listopadu kada kreće drugi dio.

U sunaslovnoj borbi ruski poluteškaš Bazigit Atajev (19-2) je doslovno demolirao bivšeg UFC-ovca Seana O’Connella (18-10) za nešto više od tri minute u prvoj rundi. Tako je i on izborio nastavak natjecanja i četvrtu  poziciju u doigravanju. Tamo ga čeka Emiliano Sordi koji je već ranije osigura “playoff”.

I O’Connell je već ranije osigurao prolazak dalje. On će se sučeliti s Danielom Sponhom u nastavku natjecanja.

Valja spomenuti i najbolji potez čitave priredbe. Zamjena u posljednji trenutak Alexandre Bezerra (22-5) je izveo jedno od najboljih letećih koljena u čitavoj godini u meču protiv Magomeda Idrisova (8-3).

Samo jedan nastup u PFL-u, i ovo slavlje u sjajnom debiju, su mu donijeli mjesto u “playoffu”. Tamo ga čeka bivši PFL prvak u perolakoj kategoriji Andre Harrison. Zanimljivo, radit će se o revanšu iz Titan FC promocije. 2016. godine slavio je Harrison jednoglasnom odlukom sudaca, a sada će Bezerra tražiti osvetu.

Sve ostale rezultate, kao i sve kosture “playoffa” po kategorijama pogledajte u nastavku:

 

PFL 7:

Smealinho Rama def. Jamie Abdallah via TKO (doctor’s stoppage) at 5:00, R2
Bazigit Atajev def. Sean O’Connell via TKO (udarci) at 3:30, R1
Alexandre Bezerra def. Magomed Idrisov via KO (leteće koljeno) at 3:24, R1
Handesson Ferreira def. Paul Bradley via TKO (udarci) at :20, R1
Caio Alencar def. Mike Kyle via Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Uvodne borbe:

Sadibou Sy def. Caio Magalhaes via KO (udarci) at 2:06, R1
Emiliano Sordi def. Jason Butcher via KO (udarac) at :16, R1
Omar Nurmagomedov def. Saidyokub Kakharamonov via Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 29-28)
Ramazan Kuramagomedov def. Robert Hale via Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)
Muhammed De’Reese def. Leroy Johnson via KO (koljeno) at 2:25, R1

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI