LFA 35: Nick Newell vratio se brzom pobjedom i zatražio poziv iz UFC-a! (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 10.03.2018 10:30h Autor:

Nick Newell

LFA promocija odradila je svoj 35. event, a njega je obilježio povratak Nicka Newella, nakon što je dvije godine proveo u privremenoj MMA mirovini. On se vratio jednako impresivan kakav je bio, a nakon ove borbe zatražio je odlazak u UFC.

Legacy Fighting Championship ponovno je ponudio veliku količinu akcije, koju je otvorila ženska borba dvije debitantice, uz impresivnu završnicu Cheyanne Vlismas. Ništa manje impresivna predstava došla je od Adriana Yaneza, borca bantam kategorije, čija nova pobjeda je došla impresivnim nokautom, dok je Jasonu Langeleru za pobjedu gušenjem trebalo tek nešto više od minute. Uvod u glavnu borbu ponudio je trijumf Vernona Lewisa u teškaškom duelu, koji je potrajao svih 15 minuta.

Glavna borba donijela je povratak borbama borca s vjerojatno najimpresivnijom pričom od svih profesionalnih MMA boraca. Nick Newell, borac koji se rodio bez lijeve podlaktice, vratio se nakon dvije godine, a LFA mu je dodijelio Sonnya Luquea, iskusnog kvalitetnog borca. No, ne dovoljno kvalitetnog za savladati Newella, kojem je trebalo samo pola vremena prve runde da istog prisili na predaju. Neck Crank je bivšeg člana WSOF-a doveo do profesionalnog skora 14-1, uz 11 pobjeda prekidom. Jedini poraz u karijeri dolazi mu od Justina Gaethjea, iz 2014. godine, kada je Newell napao WSOF titulu lake kategorije.

31-godišnji Newell je na kraju zatražio dolazak u UFC te je poslao poruku vodstvu promocije uz pitanje je li to bilo dovoljno impresivno. Teško je zaključiti hoće li se najveća svjetska promocija obratiti Newellu, unatoč njegovim impresivnim izvedbama i rezultatima. Naime, mnogi smatraju kako rijetko koji borac u duel protiv njega može ući “čiste glave”, upravo zbog činjenica da protiv sebe ima borca s tjelesnim hendikepom. Newell je sam rekao da mu je taj hendikep samo pomogao da se bolje prilagodi onome što može i zna, a način na koji radi gušenja uz gotovo cijeli pritisak samo desnom rukom, dokaz je da je to odradio na fantastičan način.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI