Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Kujundžić priznao: Protiv Stojnića se nisam mogao prepoznati! | Fight Site

Kujundžić priznao: Protiv Stojnića se nisam mogao prepoznati!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 01.06.2011 09:49h Autor:

Kujundžić vs. Stojnić

MMA nada nije opravdala svoju reputaciju i razočaravajućim nastupom je izgubio od Stojnića u Moskvi.

Mladi hrvatski borac Mladen Kujundžić je razočarao u meču protiv Denisa Stojnića. Nije to bio potentni i brzi udarač kojeg smo očekivali, a dvoboj je na koncu završio predajom u posljednjoj sekudni prve runde. Svakako se radi o velikom iskustvu i važnoj školi za Kujundžića za kojeg će sigurno biti još prilike u budućnosti. Mladen je nakon povratka u Hrvatsku dao intervju za službene stranice svog kluba – OFC.hr.

Mladene, zbog čega si se odlučio na prihvaćanje tako teškog meča sa samo dva tjedna vremena za pripremu?

“Trenutno sam u kontinuitetu borbi i nije bilo sumnje hoću li biti dovoljno spreman da odradim cijeli meč. Posljednjih pet mečeva radio sam po K-1 pravilima, ali ja i moj tim nismo previše oklijevali jer smo bili sigurni u moju spremnost. Najveći razlog prihvaćanja borbe je izazov, a ja volim izazove.”

Oni koji su gledali meč dosta su komentirali da si bio prilično nervozan u ringu i da te to pratilo tijekom cijelog meča?

“Nije me uhvatila nikakva nervoza, osjećao sam se kao na svakom meču do sada, ali ako su neki na meni vidjeli nervozu ili strah, neka im tako bude (smijeh)…”

Plan je bio da što veći dio meča sa Stojnićem provedeš u stand-up borbi…

“Stojku protiv Stojnića uopće nisam radio, a meni je to najjači segment borbe. Ni sam ne znam zbog čega se tako razvila situacija, i ja sam sebi postavljam to pitanje.”

Što se dogodilo onda? Mnogi su iznenađeni tvojim nastupom u Rusiji.

“Svojom izvedbom nisam nimalo zadovoljan. Nije nikakvo opravdanje što sam meč prihvatio sa samo 2 tjedna vremena za pripremu, ni 26 kilograma razlike, ni to što je mojih zadnjih pet borbi bilo prema K-1 pravilima. Problem je samo u meni, nisam opravdao očekivanja i pokazao ono što znam. Jednostavno se nisam mogao prepoznati kad sam gledao snimku borbe.”

Je li se promijenilo tvoje mišljenje o Stojniću nakon meča?

“Ovog puta Stojnić je pokazao da je kvalitetniji borac od mene. No, nije on pobijedio jer je bio odličan, nego zato jer sam ja bio loš. Možda jednom dođe do revanša, ali dotad mu priznajem da je bolji s obzirom da je ipak pobijedio.”

Sekundu prije kraja prve runde predao si borbu zbog gušenja. Nisi znao koliko je još ostalo vremena do kraja?

“Zadnja informacija koju sam čuo je da je do kraja runde ostalo još 20 sekundi, a tijekom gušenja nisam više bio siguran koliko je točno ostalo vremena do kraja.”

Razlika u težini zaista je bila ogromna, ne misliš li da bi ti bilo bolje ostati u poluteškoj kategoriji i boriti se do 93 kilograma?

“Slažem se da ne mogu boriti sa svojih 97 kilograma protiv boraca koji imaju 110-115 kilograma. Ne znam zbog čega sam u Moskvi na vaganju imao 96,7 kilograma. Možda je razlog premorenost zbog dugog putovanja i nedostatka sna s obzirom da se službeno vaganje održavalo tijekom prijepodneva, a mi smo u Moskvu stigli tijekom noći. U svojim posljednjim K-1 mečevima moja kilaža varirala je od 101 do 103 kilograma.”

Zasad se pokazuje da te uspjesi više prate kad se boriš prema K-1 pravilima. Hoćeš li nastaviti više s K-1 borbama ili se želiš posvetiti MMA?

“Svjestan sam da moram još dosta poraditi na svojem snalaženju u parteru, ali ja sebe u budućnosti vidim kao MMA borca. Želim još samo reći kako imam zadatak odužiti se svojim fanovima zbog ove borbe i svima koji su očekivali puno više od mene. Ovo što ste vidjeli je samo 20% mojih kapaciteta. No, to neću dokazivati riječima, već u ringu tijekom svojeg idućeg meča.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI