KSW ugovorio novu borbu prvaka protiv prvaka, Narkun napada teškašku titulu

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 22.01.2019 10:57h Autor:

De Fries vs. Narkun

Poljski KSW krenuo je u najave svog novog eventa, a već po prvim vijestima se vidi kako se namjeravaju pobrinuti da spektakl ne izostane. Tako će priredbu predvoditi međusobni okršaj prvaka poluteške i teške kategorije, Tomasza Narkuna i Philipa de Friesa.

U pitanju je event koji se održava 23. ožujka u Lodzu te se očekivalo da ga predvodi borba Mariusza Pudzianowskog protiv bivšeg olimpijca, Szymona Koleckog. Ipak, ta borba seli na mjestu sunaslovne, budući da je promocija dogovorila svoj novi “superfight”, ujedno treću borbu tog tipa u nizu za Narkuna.

Naime, KSW-ov prvak do 93 kilograma svoje je posljednje dvije borbe odradio protiv prvaka srednje kategorije i najveće KSW legende, Mameda Khalidova. Prvi put je upisao pobjedu prekidom, dok je drugi put do iste došao sudačkom odlukom, nakon čega se Khalidov umirovio.

29-godišnji Narkun je grappler svjetske klase, koji u dosadašnjoj MMA karijeri ima 16 pobjeda i dva poraza, a jedan od njih nanio mu je naš Goran Reljić. Kasnije se Narkun osvetio zadarskom borcu te od tada drži titulu poluteške kategorije. No, ponovno ju neće morati braniti nego mu promocija daruje napad na teškašku titulu.

Ta titula trenutno se nalazi kod još jednog grapplera. U pitanju je Philip De Fries, kojeg pamtite iz UFC borbe protiv Stipe Miočića. On je do KSW naslova došao u travnju prošle godine protiv dotadašnjeg prvakaMichała Andryszaka, a nakon toga ga je i obranio protiv još jednog bivšeg prvaka, Karola Bedorfa.

Biti će to vrlo zanimljiv okršaj dva grapplera, što je dodatni kuriozitet, jer teško se može sjetiti situacija gdje su grappleri držati titulu dvije najviše kategorije neke elitne promocije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI