KSW se širi na Englesku i Irsku: “Već prvi dan smo prodali 1500 ulaznica u Dublinu”

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 02.08.2017 11:18h Autor:

KSW pojas

Poljskom KSW-u ide i više nego dobro. Ova europska MMA promocija iz godine u godinu nastavlja rasti, a kulminacija se dogodila na KSW-u 39: Colosseum kada su srušili UFC-ov rekord u broju gledatelja na jednoj prirebi.

Prema brojkama koje su pustili u javnost, na KSW-u 39 je bilo 57 766 gledatelja i to na nacionalnom stadionu koji prima 58 145. No tu ne misle stati, cilj za 2018. je agresivnije širenje na ostale europske zemlje, a posebno Englesku.

Podsjećamo, KSW je već održao priredbu u londonskoj Wembley Areni te su uspjeli privući više od 10 tisuća gledatelja. Sada žele “engleske priredbe” učiniti nečim konstantnim u politici kompanije. No, prije toga će organizirati priredbu u Irskoj i to u Dublinskoj Areni 22. listopada.

“Ne želim reći neke stvari za koje me se kasnije može držati za riječ prije prvog eventa u Dublinu, no uvjeren sam da će tamo sve proći vrlo dobro”, rekao je Lewandowski, a prenosi MMAFighting.

“Ve smo prvi dan prodali 1500 ulaznica, a to je obično vrlo dobar znak. Ponovno, ne želim se služiti velikim najavama prije nego što zaista i održimo priredbu, ali mislim da bi Irska mogla postati drugi dom za priredbe KSW-a. Uz Englesku. Voljeli bi jednom godišnje održati event u Engleskoj i jednom godišnje u Irskoj. Uz evente u Poljskoj.”

Dakako, Lewandowski je svjestan broja poljskih iseljenika u Velikoj Britaniji i Irskoj. Samo ih u Irksoj ima više od 120 tisuća. KSW očekuje da će čak 60 posto gledatelja na KSW-u 40 u Dublinu biti Poljaci koji tamo žive.

Upitan o još uvijek vrlo suspektnom suđenju u KSW-u koje je često na meti kritika jer pogoduje poljskim borcima, Lewandowski to žestoko odbacuje.

“To je sranje. Nikada nisam štitio niti jednog svog prvaka ili svog borca. Ja samo želim vidjeti dobre mečeve jer trošim mnogo novca da bi se te borbe i održale. Ne želim imati loše borce u svom timu, tako da je nemoguće da nekoga štitim. Prije nekoliko godina smo shvatili da moramo dovoditi strane suce i od tada to i činimo. U Irskoj ćemo koristiti suce iz Irske. Nadam se i Marca Goddarda. Želim samo da se svi dobro zabave i da nema nikakvih nesportskih radnji na sam dan priredbe”, žestoko će Lewandowski.

No, vlasnika KSW-a je ipak jako lako demantirati. Upotrijebit ćemo samo jedan eklatantan primjer favoriziranja domaćeg borca i neviđene sportske krađe. Najveća KSW-ova zvijezda Mamed Khalidov u njihovom borilištu prakitčki ne može izgubiti. To se najbolje vidjelo u meču protiv Aziza Karaoglua na KSW-u 35.

Iako je Karaoglu bio mnogo bolji i uvjerljiviji u tom meč, suci su “većinskom odlukom” pobjedu dali poljskoj MMA zvijezdi. Čak je i Khalidovu bilo toliko neugodno da nije htio primiti pojas, nego ga je proslijedio Karaogluu i to u izravnom prijenosu. Takvih primjera u KSW-u je bezbroj i upravo je suđenje i favoriziranje određenih boraca nešto zbog čega se ova promocija i dalje ne može smatrati samim svjetskim vrhom.

Snimka borbe to potvrđuje:

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI