KSW 42: Mamed Khalidov doživio svoj prvi poraz u KSW-u, Narkun ga ugušio trokutom (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 04.03.2018 11:30h Autor:

Khalidov vs. Narkun

Nakon deset godina nastupanja u promociji i točno 20 borbi koje je u njoj odradio, Mamed Khalidov doživio je svoj prvi poraz u KSW-u. Bolji od njega bio je Tomasz Narkun, koji se izvukao iz teških situacija unutar prve dvije runde, da bi u trećoj zaključao trokut kojim je Mameda prisilio na tapkanje.

Khalidov je zapravo odlično otvorio i ovu borbu te nakon minute prvi puta udarcem šalje Narkuna na pod. Tek što se ovaj ustao on to radi još jednom, kao što možete vidjeti u videu ispod idućeg odlomka. Ipak, nakon toga se Narkun ipak pribrao i nastavio borbu, no Khalidov u potpunosti kontrolira situaciju kroz taktički fenomenalno osmišljenu borbu.

Ništa puno drugačije nije bilo niti u drugoj rundi, gdje Narkun prepoznaje da svoju priliku mora tražiti u parteru, no jako teško dolazi do njega, unatoč tome što je u ovoj borbi bio teži i veći borac. Činilo se da bi ovo trebala biti još jedna KSW pobjeda najveće zvijezde poljske slobodne borbe, no prvak poluteške kategorije odlučio je da neće tako lako prepustiti svoj pojas, kojeg je osvojio još prije gotovo tri godine, revanširavši se dotadašnjem prvaku, Goranu Reljiću.


Odluka je došla nakon minute borbe u trećoj rundi. Khalidov je napokon prihvatio doći u gard svog protivnika i bivšeg ADCC sudionika te nije bio spreman na njegovu sjajnu grappling tehniku. To je brzo rezultiralo time da je Narkun postavio trokut te je njima prisilio Khalidova na tapkanje. Tako je najveća KSW zvijezda poražena po prvi puta otkako nastupa u ovoj promociji i to u borbi gdje se činilo da drži kontrolu nad situacijom te da je blizu pobjede. No, još jednom se potvrdilo koliko vrhunski grappleri znaju biti opasni u samo nekoliko sekundi.

Ovaj event donio je još dvije obrane titule prvaka, odnosno prvakinje. U lakoj je kategoriji Mateusz Gamrot americanom na predaju prisilio Grzegorza Szulakowskog, dok je novu obranu upisala i Brazilka Ariane Lipski, za koju se uskoro može očekivati poziv UFC-a i biti će zanimljivo vidjeti hoće li i ovdje KSW uspjeti parirati najboljoj svjetskoj MMA promociji. Sunaslovna borba nije bila za titulu, ali je donijela poraz vjerojatno druge najveće poljske zvijezde. Nakon što je Michal Materla odbio poziv UFC-a, doživio je ekspresni poraz od borca koji je iz UFC-a dobio otkaz. Od njega je bolji bio Scott Askham iz Velike Britanije. Ispod teksta imate priliku pogledati još pobjedu Gamrota, odnosno americanu kojom je do nje došao.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI