KSW 33: Khalidov nokautirao Materlu za 30 sekundi, Bedorf high kickom obranio teškaški pojas (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 29.11.2015 12:03h Autor:

KSW je odradio svoj četvrti i posljednji ovogodišnji event, a sve je obilježila najveća borba i povijesti organizacije. Nažalost, trajala je samo 30 sekundi, jer je toliko trebalo Mamedu Khalidovu za pobjedu u povratničkoj borbi. Karol Bedorf je obranio pojas teške kategorije, a novi prvak u peru je Artur Sowinski, koji je to postao nakon fantastične borbe.

Tri su meča za titulu bila na programu, no sigurno je najzanimljiviji bio onaj između dva prijatelja. Jedan od njih je najveća zvijezda organizacije i povratnik nakon teške operacije, Mamed Khalidov, dok je drugi bio prvak srednje kategorije, Michal Materla, ujedno i Mamedov veliki prijatelj. No, zbog pritiska fanova i organizacije, prijateljstvo su stavili na stranu i odlučili odraditi borbu koju su svi čekali.

No, ona je trajala samo 30 sekundi. Khalidov je željan borbe odmah napao te gotovi primio teški udarac. To ga nije omalo, jer je vrlo brzo napao još jednom, a onda je prvo pogodio desni kroše, nakon toga sjajno našao prolaz koljenu, na koje dodatno veže lijevi kroše. Možda je već ta kombinacija bila dovoljna za pobjedu, no ground n' pound koji je uslijedio je samo potvrdio. Khalidov je tako napokon uzeo pojas koji mu je odavno trebao pripadati, prvaka srednje kategorije KSW-a.

Za pojas se održala borba i u teškoj kategoriji, a obranio ga je Karol Bedorf. Ipak, Michal Kita je bio puno teži protivnik nego što se očekivalo. Njegov konstantni pritisak stvarao je probleme prvaku i može se reći kako je izazivač punih osam minuta bio bolji borac. No, Bedorf je onda pokazao zašto je prvak. Dočekao je trenutak i pogodio desni high kick koji je instantno završio borbu, a pojas ostavio kod 120 kilograma teško 32-godišnjaka.

KSW ima i prvaka u perolakoj kategoriji, a za dobivanje istog se dogodila fantastična borba, globalno jedna od najboljih MMA borbi u cijeloj ovog godini. Artur Sowinski, koji je to prilike došao savladavši Vasu Bakočevića, no uz jedan neuvjerljiv nastup i Kleber Erbst, brazilsko-japanski borac, koji je ljetos savladao Miguela Torresa, drugog najvećeg borca u povijesti kategorije, ponudi su pravi spektakl.

Bila je to borba uz veliki broj preokreta, raznih tranzicija i samo nijansi do prekida. Sowinski je bio aktivniji borac, bolji u stand upu te agresivniji, ali kad bi se Erbst našao na leđima, počinjala je umjetnost. Prekrasni su bili pokušati Klebera, a jednako impresivne bile su kretnje kojima se Sowinski vadio iz teških pozicija te ponovno dolazio do situacija u kojima je imao prednost. Na kraju je tih situacija bilo više i Artur Sowinski je dobio pojas oko svoga pasa.

Od ostalih borbi sigurno vrijedi spomenuti fantastičnog Aziz Karaoglua. On se trebao boriti protiv poljske legenda Tomasza Drwala, ali ovaj se ozlijedio i uskočio je Maiquel Falcao, superiskusni brazilski borac skora 35-7. Ipak, Falcao je izdržao samo pola minute, a Aziz je pokazao kolika se snaga krije u njemu. Što je učinio 38-godišnji borac iz Njemačke, najbolje je vidjeti u videu.

KSW 33 – rezultati

Mamed Khalidov def. Michal Materla –  KO (R1, 0:31)
Karol Bedorf def Michal Kita –  KO (Head kick, Round 2, 2:46)
Aziz Karaoglu def. Maiquel Falcao –  KO (Strikes, Round 1, 0:30)
Artur Sowinski def. Kleber Kolke Erbst –  jednoglasna odluka sudaca
Ariane Lipski def. Katarzyna Lubonska – TKO (R2, 3:25)
Lukasz Chlewicki def. Bartlomiej Kurczewski – jednoglasna odluka sudaca
Kamil Szymuszowski def. David Zawada – podijeljena odluka sudaca
Anzor Azhiev def. Vaso Bakocevic – SUB (R3, 1:39)
Lukasz Blenkowski def. Piotr Wawrzyniak – većinska odluka sudaca

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI