Koscheck: Potpisom za Bellator sam napokon skinuo okove

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 01.07.2015 19:41h Autor:

Josh Koscheck

Josh Koscheck još jedan je na listi boraca koji su, odlaskom iz UFC-a, odlučio uputiti kritike prema svom bivšem poslodavcu. Izjavio je kako je potpisom za Bellator napokon slobodan od okova.

Iako je rekao kako se s UFC-om rastao u dobrim odnosima, neke stvari je ipak osjetio potrebu iznijeti medijima. Ipak je u UFC-u proveo deset godina te je prošao kroz mnoge faze zajedno sa svojim poslodavcima.

"Napokon sam skinuo okove i ne moram više biti vezan uz UFC i živjeti po njihovim pravilima, restrikcijama i zakonima. Oni se ponašaju tako da se brinu za tebe, ali samo zato ako govoriš ono što ti oni kažu. Naravno, nisam loše živio, dobivao sam i bonuse, iako mislim da sam za neke borbe mogao biti i bolje nagrađen jer sam nerijetko prihvaćao borbe kratko prije održavanja. Napokon sam slobodan, jer više me ne posjeduju", pomalo se kritički osvrnuo prema UFC-u.

Veteran s 25 odrađenih borbi nije sretan s ovom posljednjom fazom u koju je UFC ušao te je zapravo to bio glavni razlog zašto je tako lako prihvatio odlazak, odnosno u potpunosti se s njime složio.

"Jedan od većih razloga mog odlaska je i ugovor s Reebokom. On nije dobar za borce, mediji to također znaju, a znaju i fanovi. Taj ugovor je dobar jedino za UFC. Štoviše, ne znam da li je dobar, ali tako se ponašaju, pa i na ovom medijskom predstavljanju. Mislim kako sam ih napustio u pravu vrijeme, jer dizajni ovih uniformi su urnebesni", prokomentirao je novu službenu UFC-ovu opremu.

No, na kraju je ipak stao na loptu i priznao kako je UFC ipak veliki dio njegovog života, kao i glavni razlog popularnosti koju ima u MMA krugovima.

"U UFC-u sam imao dobre dane i loše dane, to tako ide. Cijenim UFC i ono što su mi dali, ali ipak je bilo vrijeme za krenuti dalje. Vrijeme je da odem na viši nivo kao borac i kao osoba te da porastem u poslovnom smislu. Ne mislim govoriti loše stvari o UFC-u, ali ovo što su napravili je činjenica, kao i da sam imao trenutaka kad sam morao pregristi jezik i nastaviti dalje. U ovom stadiju moje karijere sam sretan što imam novu priliku s Bellatorom", završio je Josh, koji tako s 37 godina kreće u novu fazu svoje karijere.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI