Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Kontroverzni čelnik ruskog ACB-a ne želi ugovor s NIKE-om jer podržavaju gej zajednicu | Fight Site

Kontroverzni čelnik ruskog ACB-a ne želi ugovor s NIKE-om jer podržavaju gej zajednicu

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 23.06.2017 11:20h Autor:

Mairbek Khaisev

Absolute Championship Berkut (ACB) je nadolazeća, vrlo bogata ruska promocija koja sve češće organizira priredbe izvan Rusije i o kojoj se sve češće piše i razgovara u borilačkim krugovima.

Skandal zbog promjene rezultata: Ugledni britanski MMA suci bojkotiraju rusku ACB promociju!

Osim po glamuroznim priredbama i navodnim bogatim honorarima koje borci tamo zarađuju, ACB je u postao poznat i po sumnjivim sudačkim odlikama zbog kojih su nedavno eminentni britanski suci odbili nastavak suradnje s tom organizacijom. Naime, ACB je naknadno znao promijeniti neke rezultate mečeva koji im nisu odgovarali, pa su britanski suci predvođeni Marcom Goddartom i Leonom Robertsom odbili daljnu suradnju.

Iza čitave “ACB priče” stoji vlasnik i osnivač promocije – bogataš Mairbek Khaisev. Ovaj čečenski tajkun je u najmanju ruku interesantan “lik”, a neki će bez ustručavanja reći da je i iznimno kontroverzan. Njegov posljednji ispad se dogodio ovih dana te je ponovno žestoko kritiziran u zapadnim medijima. Što je to napravio Khaisev da su se njegove riječi našle pod povećalom javnosti?

Khaisev je na svom službenom Instagram profilu u srijedu odlučio objasniti javnosti zašto nije potpisao sponzorski ugovor s mega kompanijom i proizvođačem sportske opreme – Nikeom! Razlog nisu loši uvjeti suradnje, nego dojam koji Khaisev ima kada je u pitanju Nike. Oni prema njegovom ukusu previše podržavaju LGBT zajednicu, što je za njega i ACB nedopustivo. Prisjetio se situacije koju je Nike imao sa slavnim boksačem Mannyjem Pacquiaom s kojim su prekinuli suradnju zbog njegove homofobne izjave.

“Žene su stvorene za muškarce, a muškarci za žene. Vidite li životinje da se pare s istim spolom? Ako dopustimo brakove gej populaciji, onda smo gori od životinja. Manny Pacquiao je to rekao. Kada je izrekao tu rečenicu, Nike je s njim prekinuo suradnju!!!!”

“Prijatelji, prije par mjeseci smo pregovarali s Nikeom o sponzorstvu ACB organizacije. Kada sam saznao za ovo što su napravili Pacquiaou, smatram da je ispod bilo kakvog našeg nivoa imati bilo kakvu vezu s tom firmom. Samo ću dodati jednu rečenicu – ‘nekada se i vrag boji misli u našim jebenim glavama’.”

Američki mediji javljaju da ovo nije prvi put da Khaisev ima ovakve i slične ispade. Prije nekoliko mjeseci ovaj je promotor navodno preko društvenih mreža vrijeđao Židove, što su zapadni mediji žestoko osudili.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI