Kompletiran Bellator 120 – prvi PPV event te organizacije

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 26.04.2014 15:22h Autor:

Bellator je kompletirao program svog prvog pay-per-view eventa, odnosno Bellator 120 eventa. Cijeli program predvodi završetak trilogije Chandlera i Alvareza, tu je i borba Šlemenka i Tita Ortiza, a mnoge će zanimati i sjajna turnirska finala lake, poluteške i teške kategorije.

Napokon su poznate sve borbe koje će gledatelji moći vidjeti na Bellator 120 eventu. Njih pet bit će dio prvog Bellatorovog pay-per-view eventa, no za ovu priliku Bellator je pripremio i sjajan undercard koji će se naći na njihovom stalnom TV partneru, Spike TVu.

Card predvodi završetak trilogije Michaela Chandlera (12-1) i Eddiea Alvareza (25-3). Krajem prošle godine Alvarez se, kontroverznom sudačkom odlukom, revanširao Chandleru za prethodni poraz, a ovom borbom će se završiti njihova trilogija, odnosno susret dva najpopularnija Bellatorova borca. Prve dvije borbe bile su spektakularne, od ove se očekuje još više.

Sunaslovna borba bit će finale u poluteškoj kategoriji. Sastati će se Quinton 'Rampage' Jackson (34-11) i Muhammed Lawal (12-3), a pobjednik će dobiti priliku napasti pojas prvaka kojeg drži Emanuel Newton, koji je u prošloj godini dva puta savladao King Moa, koji silno želi još jednu priliku.

U Bellatoru će debitirati i Tito Ortiz (16-11-1), a njegov protivnik bit će sjajni Rus Aleksander Šlemenko (50-7), kojem je organizacija ispunila želju da nastupi protiv MMA legende Ortiza. Šlemenka mnogi smatraju jednim od najboljih pet svjetskih boraca u srednjoj kategoriji, no vidjet ćemo kako će se snaći protiv legende u njegovoj, poluteškoj kategoriji.

Na PPV cardu nalaze se borbe sjajnog Willa Brooksa (13-1) i Natea Jollya (13-5) te Michaela Pagea (5-0) i Ricky Raineya (9-2). Brooks je borac skora 13-1, a njegov jedini poraz je protiv borca kojeg je u revanšu demolirao. Jolly je debitant u organizaciji, koji se do sada borio po raznih organizacijama. Michael Page je proglašen jednim od najtalentiranijih europskih boraca, a ovo će mu biti drugi nastup u Bellatoru te je veiki favorit protiv Raineya.

Dio programa koji će se prenositi na Spike TVu predvodi finalna borba teškaškog turnira, u kojoj se sastaju Aleksander Volkov (21-4) i Blagoi Ivanov (11-0). Pobjednik će dobiti priliku oduzeti pojas Vitaliju Minakovu. Tu je i finalna borba lake kategorije između Patrickya Freirea (13-5) i Marcina Helda (18-3), impresivnog poljskog borca, koji se prošetao do ovog finala otkad je stigao u Bellator.

Sigurno vrijedi spomenuti i nastup Cheicka Konga (20-9-2) kojeg čeka talentirani Eric Smith (6-1), kao i nastup Goitia Yamauchia (16-2), 21-godišnjeg brazilskog Japanca, koji je razočarao u prvoj krugu turnira perolake kategorije, budući da je proglašen više puta najvećim MMA talentom u svojoj generaciji. Svoju novu priliku tražit će protiv Bellatorovog veterana Mikea Richmana (16-4), koji je zaustavljen u istom krugu ovogodišnjeg turnira.

Bellator 120:

Eddie Alvarez  vs. Michael Chandler
Quinton Jackson vs. Muhammed Lawal
Alexander Shlemenko vs. Tito Ortiz  
Will Brooks vs. Nate Jolly 
Michael Page vs. Ricky Rainey

Blagoy Ivanov vs. Alexander Volkov
Patricky Freire vs. Marcin Held  
Cheick Kongo vs. Eric Smith   
 Mike Richman vs. Goiti Yamauchi

Zach Underwood vs. Austin Lyons   
Justin Frazier vs. Mike Wessel   
Ben Brewer vs. Andy Uhrich   
Anthony Lemon vs. Codie Shuffield   
Cortez Phelia vs. Brian Hall

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI