Komisija najavila temeljito testiranje Ortiza i Liddella: “Želimo da fanovi dobiju čist meč…”

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 19.09.2018 09:52h Autor:

Ortiz, De La Hoya, Liddell

Dvije UFC legende i dva bivša UFC prvaka Tito Ortiz i Chuck Liddell će biti testirani na doping sve do svog međusobnog dvoboja koji je zakazan za 24. studeni u kalifornijskom Inglewoodu.

Da bi se meč održao, obojica moraju proći sve doping kontrole – potvrdio je u utorak glavni čovjek Atletske Komisije države Kalifornije Andy Foster.

On je dodao da su uzorci za prvo testiranje već prikupljeni od oba veterana, a kako se meč bude približavao Komisija će obavljati nova testiranja. Uzorci će biti predani WADA-i (Svjetska anti-dopinška agencija) koja je zadužena za ovaj zadatak.

“Kao što bi i trebalo biti kada je u pitnaju ovako velika borba, tako će i biti. Chuck Liddell se jako dugo nije borio i nije bio dio bilo kakvog anti-doping sistema, koliko ja znam. Želimo se pobrinuti da fanovi dobivaju čist i pošten meč”, objašnjava Foster te dodaje da će oba borca morati proći i dodatne liječničke testove prije samog ulaska u borilište.

48-godišnji Liddell se nije borio od 2010. kada se povukao iz sporta nakon tri poraza nokautom u tri posljednja nastupa. U svojim njboljim danima “Iceman” je bio UFC prvak u poluteškoj kategoriji i jedan od najboljih nokautera MMA svijeta.

43-godišnji Ortiz je i dalje relativno aktivan. U siječnju 2017. godine je svladao Chaela Sonnena prekidom u prvoj rundi unutar Bellatorovog kaveza. Tada se povukao iz sporta po tko zna koji put, ali je ponovno pristao vratiti se radi sočnog honorara.

Liddell i Ortiz su se do sada borili u dva navrata. Oba puta je prekidom slavio “Iceman” – prvi put 2004., a drugi put 2006. godine. Treći meč će se održati u novoj promociji slavnog Oscara de la Hoye – Golden Boy MMA.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI