Komisija na Floridi ublažila politiku prema cannabisu

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 05.04.2019 09:45h Autor:

Nick Diaz

Komisija u američkoj državi Floridi želi uskladiti svoju politiku prema borcima kojima je u tijelu pronađen cannabis s politikom Svjetske anti-dopinške agencije (WADA). Povod je bio pad na testu Titan FC prvaka Juana Puerte, kojem je pronađena visoka koncentracija metabolita cannabisa te bi mu po važećim pravilima trebala uslijediti suspenzija.

No, MMAJunkie piše kako Florida želi blažu politiku prema prijestupnicima jer smatraju da nema smisla kažnjavati sportaše ukoliko im neko sredstvo ne donosi korist i prenost naspram drugih sportaša. Pa je tako Komisija u Floridi odlučila da će Puerta umjesto šest mjeseci suspenzije, morati odraditi nešto rada za zajednicu, a pritom će zadržati pojas Titan FC prvaka. Sam Puerta se nadao potpunom pomilovanju što se u konačnici ipak nije dogodilo.

Podsjećamo kako je WADA dodala cannabis na listu zabranjenih supstanci tek 2003. godine nakon pritiska SAD-a. Problematične su razine iznad 150 ng/mL prema njihovim i dalje važećim pravilima. No, same američke savezne države i njihove komisije uglavnom njeguju politiku nulte tolerancije prema cannabisu što se možemo prisjtetiti iz mnogih primjera UFC boraca koji su radi korištenja služili suspenzije. Dapače, Nicku Diazu je prijetila doživotna suspenzija od čega se u konačnici odustalo radi snažnog pritiska javnosti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI