Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Khalidov pred veliki povratak: Teško se boriti protiv prijatelja, no moram dokazati da sam prvak | Fight Site

Khalidov pred veliki povratak: Teško se boriti protiv prijatelja, no moram dokazati da sam prvak

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 26.11.2015 22:16h Autor:

Mamed Khalidov

Pred svoj veliki povratak, koji je na rasporedu ovaj vikend, Mamed Khalidov je progovorio o teškoj operaciji koja je iza njega, no i činjenici da se bori protiv svog prijatelja, Michala Materle.

Mamed Khalidov je po nekom većinskom mišljenju najbolji europski MMA borac. Prisvojeni Poljak i najveća zvijezda KSW-a već je nekoliko puta bio blizu odlaska 'preko bare', no to se nije dogodilo, a posljednji put je bilo krajem prošle godine. No, onda ga je zadesila teška ozljeda. 

Prije prošlogodišnje borbe, koju je odradio protiv Bretta Coopera, osjetio je bol u vratu te ju odlučio ignorirati. Borbu je odradio, koja mu je ujedno bila najdulja u posljednjih pet godina te je slavio sudačkom odlukom. Rekao je kako nije mogao razočarati 18.000 fanovi koji su ga došli vidjeti. Ipak, na kraju se uspostavilo da je imao sreće, jer je moglo doći i do još teže ozljede kralježnice, a i ova mu je uvjetovala operaciju.

"Imao sam podosta mentalnih poteškoća koje su dolazile uz operaciju i priznajem kako sam se bojao i sam sebe zapitkivao hoću li se više ikad moći boriti. Dok sam čekao operaciju, imao sam toliko puta pitanja, na koja nisam dobivao odgovore. Deset sam godina proveo u potpunoj dominaciji, imao sam borbu za borbom i ovo je bilo prvi put da sam imao takvu pauzu. A onda se pojave i takve misli", rekao je nešto o najtežem periodu svoje karijere.

Ozljeda je sada iza njega, pa se vraća borbama, a veliki povratak je za samo dva dana. Njegova borba protiv Michala Materle je možda i najintrigantnija u povijesti organizacije. Za nešto tako je potrebno biti i maksimalno spreman, a on ne sumnja kako je ponovno u tom stanju:

"Sada se osjećam dobro, nemam više nikakvih bolova u vratu i nisam zabrinut oko toga. Nije mi trebao nikakav psiholog, pomogao sam sam sebi. Glavno mi je da se osjećam dobro i siguran sam kako mogu sve raditi jednako dobro kao i prije ozljede."

Jedan od razloga zašto se do sada nisu borili je taj što su njih dvojica zapravo jako dobri prijatelji. Obojica su KSW-ove zvijezde, dugo su bez poraza, a kad se takva dvojica bore u istoj kategoriji, počinju se postavljati pitanja tko je uistinu najbolji. Materla nosi pojas prvaka, a Khalidov će ga pokušati napasti.

"Teško se boriti protiv prijatelja, no ovo su trenuci koji pišu povijest. Nema drugog načina za potvrditi neke stvari, a i ljudi žele vidjeti tko je bolji. Čak i vodstvo KSW-a je počelo raditi pritisak na nas da se borimo. Svi znaju kako sam najbolji u ovoj kategoriji, a nikad nisam nosio pojas. Tako da moram prekinuti prijateljstvo na 15 minuta i dokazati kako sam ja prvak", najavio je ukratko borbu. 

Krakow Arena će sigurno biti krcati i svi će iščekivati ovu borbu, a sjajan program sadrži i teškaški obračun, gdje će svoj pojas braniti Karol Bedorf. Njemu će se suprotstaviti Michal Kita.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI