Ken Shamrock: Sport je napredovao Royce, bolje ti je da se probudiš!

Ostale vijesti 14.11.2015 18:27h Autor:

Ken Shamrock

Ken Shamrock je uvjeren da će nakon 20 godina konačno pobijediti Royca Graciea jer misli kako se Gracie nije promijenio i ne razumije da je MMA u današnje vrijeme sasvim druga priča.

Rivalstvo između Graciea i Shamrocka traje već duže od dvadeset godina. Prvo su se borili 1993. u finalu prvog ikada održanog UFC turnira i Royce je bio pobjednik. Dvije godine kasnije drugi susret je ostao neriješen i sada će se boriti po treći put na Bellator 149 priredbi, 19. veljače.

Royce je izjavio kako misli da je danas puno bolji borac nego prije 20 godina. Također je izjavio da ne voli Shamrocka i da je spreman boriti se s njim istoga trenutka.

"Šokiran sam da netko s tolikim znanjem i iskutvom u ovom poslu može reći nešto tako neuko, jer zaista je neuko. Ne možeš kaljati sport govoreći da se možeš boriti istoga trenutka jer svi znamo da to nije istina. Da, prije 20 godina je mogao jer ljudi nisu razumjeli njegove vještine i što s njima radi.

Bolje mu je da se probudi i shvati da ne živimo u prošlosti već sada. Stvari su se promijenile, imamo znanje i razumijemo ovaj sport. Nije isto kao prije kad si mogao doći i napraviti nešto jer su tvoje vještine toliko bolje.

Veći borac će uvijek pobijediti manjeg borca ako su im sposobnosti iste. Zato se i sport razvio i težinske kategorije postoje jer smo shvatili da više nije moguće imati borbe između Davida i Golijata. Danas su svi vješti i najveća promjena koju će Royce vidjeti je da osim vještine i snaga igra ulogu.

Iskreno, mislim da se nakon ove borbe više neće htjeti natjecati. Možda pravim budalu od sebe, ali ja se borim i znam kakav je krajolik danas. Ali mislim da Royce, mislim da se nakon ovogaviše  neće htjeti  boriti", rekao je Shamrock.

Shamrock je u pravu da se sport promijenio, ali je zaboravio da je Gracie već u borbi s Mattom Hughesom na UFC-u 60 naučio da je snaga u modernom MMA-ju jednako bitna kao i tehnika i da je nemoguće oslanjati se samo na jednu vještinu. Royce vjerojatno jednostavno misli kako je puno bolji borac od Shamrocka, a tko je zaista bolji saznati ćemo u veljači iduće godine.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI