Kalifornijska komisija izglasala strože kazne za pad na vagi, predlaže se i uvođenje novih kategorija!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 15.03.2017 13:03h Autor:

Khabib Nurmagomedov

Ono što je ranije predložila, Atletska komisija države Kalifornije (CSAC) sada je i potvrdila.

MMA dvoboji koji se odvijaju pod njihovom nadležnošću od sada će se susresti s jednom novošću koja baš i neće naići na oduševljenje boraca koji imaju problema s postizanjem propisane kilaže.

Naime, ukoliko padnu na vaganju, borci koji nastupaju pod nadzorom ove Komisije morat će se po novome, uz oduzimanje 20 posto zarade od novca zagarantiranog za pojavljivanje, suočiti i s gubitkom dijela potencijalnog bonusa za pobjedu koji će također iznositi 20 posto, javlja MMA Fighting.

Raspodjela kazne bi u ovom slučaju za zagarantiranu zaradu ostala ista, što bi značilo da bi pola pripalo borcu koji je uspješno svladao vagu, a pola Komisiji, s time da bi po novome i 20 posto od pobjedničkog bonusa u potpunosti otišlo u ruke borca koji je profesionalno odradio svoj zadatak.

Treba naglasiti kako je u planu još nekoliko mjera kojima se pokušava stati na kraj sve većem problemu u svijetu slobodne borbe. Neki od prijedloga za čiji se prolazak tek trebati izboriti uključuju uvođenje licenciranja po težinskim kategorijama, nasumične provjere kilaže, ali i ponovljenji pokušaj uvođenja izmjena u kategorijama koji bi mogle u budućnosti dijeliti na sljedeći način: 125 lbs, 135 lbs, 145 lbs, 155 lbs, 165 lbs, 175 lbs, 185 lbs, 195 lbs, 205 lbs, 225 lbs i teška.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI