Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Kalifornijska atletska komisija službeno donijela novi plan rješavanja problema prekomjernog skidanja kilograma | Fight Site

Kalifornijska atletska komisija službeno donijela novi plan rješavanja problema prekomjernog skidanja kilograma

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 17.05.2017 18:47h Autor:

UFC vaga

Već se neko vrijeme govori o tome kako je atletska komisija savezne države Kalifornije došla do idejnog rješenja za problem prekomjernog skidanja kilograma profesionalnih boraca. Sada su službeno izašli s planom kroz deset točaka.

Donesene su neke vrlo zanimljive promjene, koje će se početi primjenjivati od 15. lipnja te će vrijediti za UFC 214 event, koji se u Anaheimu održava 29. srpnja. Trenutno će to biti na snazi samo u Kaliforniji, no članovi atletske komisije se nadaju dobrim rezultatima, nakon čega bi i druge komisije usvojile njihova pravila, kojima bi napokon došlo do ujedinjenja, što je nešto za što se promocije na čelu s UFC-om već neko vrijeme zalažu.

Ova pravila trebala bi se ticati svih sportova koji su pod okriljem komisije, gdje u pravom planu MMA. Ona se dotiču raznih dijelova sporta, od poslovne do one borilačke strane. Uostalom, pogledajte kako ta pravila glase:

  1. Borci su dužni odabrati najnižu kategoriju u kojoj su se spremni boriti te će biti upitani o skidanju kilograma i dehidraciji prije njihovih borbi. Prema tome bi im dozvola na nastup u kategoriji trebala biti odobrena ili uskraćena. Divizija mora biti odobrena od strane liječnika s licencom.
  2. Borac koji padne na vaganju ostaje bez 20% svog honorara, od čega 10% pripada njegovom protivniku, a 10% komisiji. Do sada je svih 20% odlazilo protivniku.
  3.  Uvođenje četiri nove kategorije, do 165, 175, 195 i 205 lbs, da bi se borcima dalo više mogućnosti izbora. To zapravo iznosi 75, 79.5, 88.5 i 93 kilograma.
  4. Dozvoljene su određene promjene, ovisno o tome u kojim se kategorijama borbe ugovaraju.
  5. Restrikcije za borce koji ne zadovolje potrebnu težinu više nego jednom. Tim borcima neće više biti dozvoljen nastup u toj kategoriji, odnosno biti će uvjetovani nastupom u višoj kategoriji. Vratiti se mogu tek ukoliko komisija to dozvoli i certificira.
  6. Nastaviti će se s procedurom ranih vaganja, da bi borcima ostalo više vremena za rehidraciju.
  7. Drugo vaganje održavati će se na dan borbe, gdje borci ne smiju imati više od 10% težine nego što su imali na službenom vaganju. Ukoliko to ne zadovolje, biti će prisiljeni otići u višu kategoriju.
  8. Provjere dehidracije putem posebne analize urina.
  9. Predlažu se kontrolna vaganja 30 i deset dana prije održavanja borbe, u slučaju borbi za titulu na visokom nivou. Riječ je o principu koji WBC prakticira u boksu.
  10. Edukacija i ispitivanje matchmakera, promotora, trenera i sportaša po pitanju ponudi i prihvaćanja borbi po određenim uvjetima.

Neke od ideja uistinu su hvale vrijedne, prije svega one pod brojevima 5, 7 i 9, dok neke nisu u potpunosti razjašnjene, kao ova navedeno pod rednim brojem 4. U svakom slučaju, dobro je da službeno poduzeti neki prvi koraci u smjeru rješavanja ovog uistinu velikog problema u profesionalnom sportu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI