Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Kako je ženska bradavica uzburkala MMA svijet?! | Fight Site

Kako je ženska bradavica uzburkala MMA svijet?!

Ostale vijesti 16.10.2011 06:53h Autor:

MANTO - Screenshot

Što se događa kada jednoj djevojci u reklami za sportsku odjeću ispadne bradavica? U Americi očito skandal zbog kojeg se kompanija morala ispričati.

Priča zapravo ide otprilike ovako. Firma za proizvodnju MMA odjeće MANTO je nedavno preko Twittera objavila skeniranu stranicu poljskog magazina u kojem se dvije djevojke bore za MANTO majicu. Ne bi se tu radilo o nikakvoj posebnoj priči da na jednoj od fotografija jednoj djevojci nije ispala bradavica.

MANTO, očito pod udarom medija i raznih anti-seksističkih lobija, je brzo objavio ispriku preko svog Facebooka.

“Ovo snimanje je organizirao jedan konvencionalan poljski magazin, a od nas se tražilo samo da osiguramo opremu i tatame. Nismo imali kontrolu nad snimanjem, niti fotografijama.”

No, problem nije bila samo bradavica. Iz MANTA su u komentaru fotografije spomenuli i “netipičnu kontrolu leđa”, naravno, referirajući se na fotografiju na kojoj jedna djevojka drugu drži za grudi.

“U komentaru smo željeli istaknuti da je logičnije da jedna djevojka drugoj drži ruke i kontrolira zapešća, nego da je drži za grudi. Priznajemo, izbor riječi nije bio ispravan, no ne vidimo kako je mogao uvrijediti toliko ljudi. Žao nam je. Nismo htjeli izraziti nepoštovanje prema ženskim BJJ borcima, niti ženama općenito. Cilj je bio napisati sarkastičan komentar, nipošto seksistički”, zaključuju iz MANTA koji su, svakako, željeli to ili ne, dobili mnogo besplatnog marketinga.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI