Kadyrov prokomentirao napad na Fedorovu kći: Ovo je čin poticanja etničke mržnje

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 14.10.2016 20:15h Autor:

Ramzan Kadyrov

Nakon fizičkog napada na kći Fedora Emelianenka, javio se i čečenski predsjednik Ramzan Kadyrov, za kojeg su mnogi ruski mediji smatrali kako stoji iza napada. On je isti žestoko osudio i rekao kako je napad djelo onih koji žele potaknuti etničku mržnju.

Odnosi Čečenije i Moskve dugo vremena nisu bili bajni, odnosno sve to sporazuma Kadyrova i Vladimira Putina, koji je čečenskom vođi osigurao podosta lagodno vođenje svoje republike. Ipak, veliki broj Rusa i dalje nema najbolje mišljenje prema Čečeniji, pa često dolazi do situacija kakve baš i nisu poželjne.

Jedna od takvih je i napad na kći Fedora Emelianenka, koji su mnogi prokomentirali kao čečensku odmazdu zbog kritiziranja dječjih MMA borbi u Groznom. Ipak, Kadyrov je isti napad žestoko i ljutito osudio.

“Ovo je nedopustiv incident koji treba biti u detalj istražen i odgovorni trebaju biti najžešće moguće kažnjeni. I sudac tu ne treba u obzir uzeti samo napad, nego i sve provokativne akcije koje su dovele do toga. Sve je to napravljeno s ciljem poticanja etničke mržnje. Teško je moguće da je plan bio samo napad i nanošenje fizičke boli. Glavni cilj ovoga svega je bio medijski linč”, rekao je Kadyrov, koji je veliki MMA fan i vlasnik Akhmat Fight kluba te organizator spektakularnih MMA priredbi.

Fedor Emelianenko nije htio komentirati incident. Samo je potvrdio što se dogodilo i zatražio mir. 16-godišnjakinja se još uvijek nalazi na odjelu intenzivne njege zbog kontuzije abdomena koju je u napadu zadobila.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI