Julie Kedzie nakon sedam godina borbe pobijedila bulimiju

Ostale vijesti 17.08.2012 07:45h Autor:

Photo by Sherdog

Šira američka i svjetska MMA javnost upoznala je Julie Kedzie prije nekoliko godina kada je protiv lijepe Gine Carano odradila prvi povijesni ženski MMA dvoboj koji se prikazivao na Showtime televiziji. Ovog vikenda Kedzie čeka okršaj protiv bivše Strikeforce šampionke Mieshe Tate na priredbi u San Diegu koju će predvoditi dvoboj za titulu Ronda Rousey i Sarah Kaufman.

Govoreći o problemima s kojima se nosila u karijeri, ali i u privatnom životu, Kedzie je u razgovoru za Sports Illustrated otkrila kako se čak sedam godina nosila s teškom bolešću – bulimijom.

"Problem je nastao kada sam imala 18 godina i roditelji su mi se rastali. Uzimala sam lijek za akne koji je kod mene pokrenuo depresiju i anksioznost. Bulimija nije nešto što sam spominjala do ovog trenutka jer bi zvučala i izgledala manje čvrsto. No, uspjela sam se izvući i sada sam tu gdje jesam", izjavila je Kedize koju bi pobjeda protiv imena kao što je Kaufman moga vinuti vrlo visoko na Strikeforceovoj ljestvici najboljih ženskih boraca.

"Bio je to jedan vrlo ružan period mog života. Borila sam se šest ili sedam godina", objašnjava Kedzie koja je pravi pomak napravila kada se prije nekoliko godina preselila u Albuequerque i kamp poznatog Grega Jacksona. Mnogo joj je pomogao upravo njezin trener i veliki prijatelj Jackson.

"Radi se o pravoj bolesti koja vam može učiniti mnogo lošeg. Nisam psihijatar, no pokušao sam biti što više od koristi i davati joj što veću potporu. Pokušao sam kreirati pozitivnu atmosferu oko nje i utjecati na njezinu promjenu u ponašanju. Ipak, težak posao je odradila samo ona", izjavio je skromno Greg Jackson.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI