Jeff Monson službeno postao državljanin Abhazije (FOTO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 06.10.2016 18:09h Autor:

Jeff Monson

Iskusni MMA borac Jeff Monson i službeno je postao Abhaz, a fotografijama sa službenog primanja državljanstva podijelio je na svom Facebook profilu.

45-godišnji Monson (MMA skor 59-26) već godinama živi u Rusiji i nastupa većinom u MMA promocijama smještenim u toj državi. Nakon toliko vremena provedenog tamo, poželio je postati ruskim državljaninom, što mu se ispunilo 2015. godine, a od danas je njegova nova domovina i Abhazija.

Primanje državljanstva ove republike, koja je 1993. godine proglasila neovisnost od Gruzije, a u kojoj živi 240.000 ljudi, podijelio je na Facebooku. Inače, Abhatiju je do sada službeno priznalo samo četiri države i dvije autonomne regije,  Rusija, Nikaragva, Venezuela i Nauru te Južna Osetija i Pridnjestrovlje

Inače, njegova karijera traje još od 1997. godine te je tijekom nje nastupao u mnogim promocijama, između ostalog i u UFC-u (skor u promociji mu je 4-3), a po jednu borbu odradio je u Prideu i Strikeforceu. U Rusiji najviše nastupa pod okriljem M-1 promocije, a izjavio je kako će se boriti dok ne ostvario 60 pobjeda, a nakon toga će vidjeti što dalje. Do tog cilja mu nedostaje još samo jedan trijumf. U karijeri je savladao imena kao što su Anthony Perosh, Kazuyuki Fujita, Roy Nelson, Mark Kerr, Ricco Rodrigues, Sergei Kharitonov, Alexander Emelianenko, Alexei Oleinik i Maro Perak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI