Jedan od najvećih svjetskih potencijala potvrđen za nastup na Bellatoru u Budimpešti

Ostale vijesti 20.03.2018 19:29h Autor:

Khabib Nurmagomedov i Ed Ruth

Bellator 196, koji se održava početkom idućeg mjeseca u Budimpešti, dobio je još jedno jako ime na svoj MMA program. U kavez će po peti puta ući jedan od najvećih svjetskih MMA potencijala, Ed Ruth. Njega čeka borba protiv domaćeg borca, Laszla Furka.

Ruth je inače četverostruki All-American i trostruki Division 1 NCAA hrvački prvak, čime je jedan od najuspješnih studenskih hrvača novijeg doba. Riječ je o borcu koji se nakon fakulteta bacio u seniorsko hrvanje, no nakon što je ostao bez medalje na svjetskom prvenstvu 2014. godine u Taškentu, odlučio se za MMA. Za tim je odabrao jedan od elitnih timova, American Kickboxing Academy.

Danas 27-godišnji Ruth (4-0, 4-0 Bellator) je svoju prvu MMA borbu odradio krajem 2016. godine i to je odmah bilo u Bellatoru. Došao je do pobjede brzim nokautom pa je već idući mjesec odradio iduću, dok je prošle godine odradio dvije borbe. Slavio je u svim dosadašnjim nastupima i to svaki put nokautom. Posebno je vrijedna posljednja pobjeda iz studenog prošle godine, kad je nokautom savladao donedavnog UFC borca, Chrisa Dempseya, čime je potvrdio potencijal i pokazao da je spreman za velike stvari.

Velike stvari će ipak malo pričekati, odnosno prije toga će odraditi borbu u Budimpešti, gdje će biti veliki favorit protiv Laszlo Furka (6-3), ali ta borba bi mu zapravo trebalo poslužiti kao test za velter kategoriju, u koju se odlučio spustiti, nakon što je do sada nastupao jednu diviziju više. Furko se do sada nije susreo niti s jednim poznatim borcem, a kada gledamo na tu činjenicu u kombinaciji s njegovim skorom, on djeluje podosta nezavidno.

Bellator 196 se održava 6. travnja, a predvodi ga borba Bensona Hendersona i Rogera Huerte.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI