Je li moguće?! Bellatorov borac priznao uporabu steroida: "Ja sam varalica, jasno i glasno!"

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 10.06.2015 10:16h Autor:

Mike Richman

Napokon je jedan MMA borac pošteno i korektno priznao uporabu steroida nakon što je uhvaćen "s prstima u pekmezu". Gotovo je pravilo da se uhvaćeni borci prave ludi te tvrde da su im nedozvoljena sredstva podmetnuta ili da su testovi netočni. Mike Richman je pao na doping testu nakon Bellatora 137 te će mu uslijediti 2 godine suspenzije i kazna od 2500 dolara. Vijest je danas objavljena u većini svjetskih MMA medija.

> I u Bellatoru problemi s dopingom: Novo ime na popisu uhvaćenih

Richman se nije pokušavao izmotavati kao većina prevaranata u  MMA sportu, nego je pošteno priznao svoje nedjelo. Svoju izjavu je objavio preko Facebooka. Usput je otkrio i informaciju koja je nedostajala; pao je na testu na anaboličke steroide – sredstvu koje povećava mišićnu masu, snagu i izdržljivost…

"Ovo pišem vezano uz svoj pozitivan test na anaboličke steroide. Želim reći da sam izgubio vjeru u sebe i vjeru u sport. Neću sjediti ovdje i poricat da sam uzeo nedozvoljeno sredstvo, da nisam znao što uzimam i neću tražiti izliku ili krivitu drugoga. Ja sam varalica. To ću reći jasno i glasno. Ne postoji drugo objašnjenje, niti razlog za ono što sam napravio. Nemam posebnog razloga koji bih mogao navesti, a koji bi me abolirao."

"Želim se ispričati Bellatoru zbog onoga što sam napravio. Želim se ispričati i svom timu, koji se ne štede, nego se svaki dan ubijaju da bi mi pomogli. Želim se ispričati svom treneru Gregu Nelsonu koji nije znao što uzimam. Želim se ispričati svojim sponzorima, svojoj obitelji koja me voli, svojim fanovima i prijateljima. Zaslužujem svaku osudu i mržnju koju ću dobiti od strane medija i fanova ovog sporta. Prihvaćam svu krivnju i odgovornost zbog onoga što sam napravio. Također zaslužujem kaznu Atletske Komisije koju će propisati", zaključio je Richman.

Nakon ovakve poruke možemo samo reći: Svaka čast Mike Richman!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI