Jacare se povukao iz BJJ-a i grapplinga nakon poraza od Estime

Ostale vijesti 25.09.2011 11:56h Autor:

Ronaldo Jacare Souza

Publika u Nottinghamu, na Svjetskom ADCC prvenstvu, imala je prilike jučer vidjeti posljednji meč u grappling karijeri majstora Ronalda Jacarea Souze.

Donedavni Strikeforceov borac poražen je u super dvoboju od Braulia Estime, a nakon meča je najavio povlačenje iz “parteraških” voda.

“Nisam bio na 100 posto pa sam Brauliju prepustio da vodi igru. Znao sada da će biti teška borbe, prepustio sam njemu inicijativu jer se radi o iskusnom borcu sa savršenim tajmingom za napad. Bio je favorit u ovom meču. Dobro sam se čak suprotstavio, nekoliko puta sam ga spriječio da me sruši pa ne shvaćam zašto mi sudac nije dao niti jedan bod”, objašnjava Jacare i pokušava se vaditi na nedavni dvoboj protiv Rockholda u Strikeforceu kada je izgubio titulu.

“Pogledajte što sam radio prije dva tjedna. Borio sam se u pravom ratu od pet rundi gdje je bilo mnogo udaraca i jasno je da nisam mogao biti na 100 posto.”

Najavio je kraj karijere u BJJ-u i grapplingu.

“Želim revanš protiv Rockholda i sada sam potpuno fokusiran na MMA. Ovime se više neću baviti. U mirovini sam. Ovo je bila moja zadnja ovakva borba”, zaključuje brazilski majstor i jedini borac u povijesti koji je bio Svjetski BJJ prvak i šampion ADCC-a u apsolutnoj kategoriji te osvajač neke velike MMA titule.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI