"Izrezani" Raul Catinas spreman za MMA debi

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 30.11.2015 11:02h Autor:

Photo: Facebook

Prije otprilike mjesec i pol dana ponajbolji rumunjski kick boksač Raul Catinas je odlučio reći zbogom i oprostiti se od ovog sporta te posvetiti slobodnoj borbi. U nekoliko fotografija objavljenih na Facebooku je ovih dana demonstrirao napredak forme u proteklom razdoblju te tvrdi da će 12. prosinca biti potpuno spreman za svoj MMA debi pod SuperKombat etiketom. I zaista, Rumunj izgleda istesano te puno fizički spremniji nego inače.

Kako je sve krenulo? Catinas je, naime, pomagao u pripremama Alexanera Gustafssona za dvoboj protiv Daniela Cormiera na UFC-u 192. Boraveći u Stockholmu je shvatio da bi se mogao oprobati i u borbi s manjim rukavicama. "Iron" Catinasa se sjećamo i iz FFC-a. Na priredbi u Splitu (travanj 2013.) Catinas je ukrstio rukavice s Igorom Jurkovićem u glavnoj borbi FFC-a 3. Bio je to nezaboravan meč koji su mnogi kick boksing portali proglasili jednim od najbolje te godine općenito.

Razlozi odlaska u slobodnu borbu su očekivano financijske prirodei. Izostankom očekivanog uspjeha Gloryja, honorari su znatno smanjeni što je utjecalo i na honorare u drugim kick boksing promocijama, pa vidimo da više od godine dana više nema niti bivšeg Glory prvaka Daniela Ghite. Ricco Verhoeven je također nedavno napravio tranziciju u slobodnu borbu, a bitna naznaka jest i odlazak SuperKombata u MMA vode. Do sada isključivo kick boksing promocija je očito shvatila da taj sport nema tako svjetlu budućnost poput MMA-ja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI