Iz povijesti: Minotaurov veliki preokret i dan kad je svijet upoznao “Zvijer” Boba Sappa (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 03.11.2016 19:08h Autor:

screenshot

Vratit ćemo se kratko u ljeto 2002. godine, kad je održan Pride Shockwave Dynamite event, a jedna od borbi na programu bila je između Antonia Rodriga Nogueira, odnosno legendarnog Minotaura i Boba Sappa, tada još slabo poznatog bivšeg igrača američkog nogometa.

Ova borba bila je sunaslovna na eventu kojeg su predvodili Mirko Filipović i Kazushi Sakuraba. Nogueira je u to vrijeme bio Pride prvak skora 16-1-1, no ova nije bila borba za pojas. Sapp je svoju prvu profesionalnu borbu imao tek četiri mjeseca ranije, a do tad je slavio u dvije MMA borbe te upisao poraz u svojoj tada jedinoj K-1 borbi.

I svijet je u ovoj borbi upoznao čovjeka koji će neko vrijeme s razlogom nositi nadimak “Zvijer”, budući da se Sapp gotovo poigravao s prvakom, koji je u tu borbu ušao podosta lakši od protivnika te se to vidjelo. Snažni Sapp ga je bacao, rušio, udarao u gornjoj poziciji, a Brazilac je sve to nekako izdržavao, no izgledao je podosta bespomoćno.

No, u drugoj rundi smo vidjeli ono po čemu se Big Nog postao poznat, sposobnost da preokrene borbu iz gotovo sigurnog poraza u trijumf te kako mu je za to potrebno izuzetno malo vremena. Nakon četiri minute druge runde, jiu-jitsu majstor je došao do pozicije iz koje je “izvukao” Sappovu ruku te ovog prisilio na tapkanje.

Prisjetimo se najboljih trenutaka ove uistinu nezaboravne borbe!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI