“Ispala mu je leća na tatame, vratio ju je i 10 dana kasnije umro od stafilokoka”

Ostale vijesti 05.01.2012 10:14h Autor:

Kevin Randleman

Gostujući na emisiji TapouT radija, Strikeforceov poluteškaš, King Mo Lawal, je otkrio potresno svjedočanstvo o opasnoj bakteriji stafilokok.

Poznato je kako su najugroženiji sportaši upravo hrvači te BJJ i MMA borci koji mnogo vremena provode na vrlo često nečistom tatamiju. Lawal se prisjetio vremena dok je hrvao za Pittsburgh.

“Nikada to neću zaboraviti. Bio je jedan strašan mladić koji se te godine trebao vratiti u moju diviziju. Ja sam se trebao boriti protiv njega i bilo mi je muka već od same pomisli na to.”

“U jednom mu je susretu na tatame ispala leća, on ju je podignuo, polizao i stavio natrag u oko. 10 dana kasnije je umro od infekcije stafilokokom koja je počela u oko i proširila se kroz cijeli mozak.”

Lawal je također imao problema s istom bolesti koja se i njemu pojavila na licu.

“To nije šala. Morao sam uzimati teške antibiotike nakon kojih se ne možeš vratiti treningu jer te potpuno unište. Meni se infekcija pojavila na licu i paralizirala mi je pola face. Nisam mogao žvakati, a jedva sam treptao jednim okom. Imao sam doslovce rupu na licu i nikada to ne bih poželio nikome”, zaključuje Lawal.

Velikih problema sa istom infekcijom imali su u poznati borci kao što su Antonio Rodrigo Nogueira, Kevin Randleman, Diego Sanchez, Jason Miller.

Najgorih 10 infekcija stafilokokom u MMA svijetu pogledajte OVDJE.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI