Ipak istina – Fedorovi menadžer potvrdili: Hoćemo meč protiv Caina u Rusiji!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 23.11.2011 09:46h Autor:

Fedor Emelianenko

Glasina ipak nije lažna! M-1 Global i UFC stvarno pregovaraju oko borbe Fedora Emelienanka i Caina Velasqueza.

Iako su službene stranice menadžerske agencije i MMA promocije zanijekale da će Fedor možda završiti u UFC-u, izjava čelnika M-1 Globala, Vadima Finkelsteina pokazuje upravo suprotno.

Najprije je direktor M-1 Globala, Evgeni Kogan na svom Twitteru napisao misterioznu poruku kojoj je cilj očito bio zagolicati maštu MMA fanova, da bi zatim i Finkelstein dao zanimljiv intervju.

“Ovo stvarno postaje bolesno, ovo je stvarno da stvarnije ne može biti”, glasila je Koganova poruka.

Ako se zna da je UFC-ov slogan dugi niz godina bio “stvarno da stvarnije ne može biti”, onda je jasno kako je namjera zaista bila da se javnost nabrije na eventualni Fedorov dolazak u američku promociju.

Potvrda je stigla u intervjuu Finkelsteina za jedan ruski portal. Tamo je ovaj potvrdio kako M-1 nudi UFC-u borbu Fedora i Velasqueza u Rusiji. Vjeruje se kako bi taj dvoboj zaradio više novca nego bilo koja dosadašnja UFC-ova priredba. Interes u Rusiji za Fedora i njegove nastupe, tvrdi Finkelstein, ogroman je.

Ipak, čelnik ruske promocije je potvrdio da bi se Emelianenko trebao boriti protiv Ishiija na Novu godinu, no da još uvijek ništa nije potvrđeno. Problem bi mogao biti japanski borac koji se boji poraza pred vlastitom publikom.

Finkelstein je otkrio i zanimljiv podatak. Ruski premijer Vladimir Putin je nakon spektakla u Moskvi otišao u hotelsku sobu Jeffa Monsona kako bi provjerio je li sve u redu s američkim borcem. Monson je bio dirnut, a Fedora je nazvao sjajnom osobom.

Upitan što će Dana White reći na novo koketiranje s Fedorom i M-1 Globalom, Finkelstein je dogovorio:

“Dana će opet reći – ludi Rusi!”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI