Invicta FC 26: MacKenzie Dern prekidom savladala bivšu izazivačicu, Maia obranila titulu

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 09.12.2017 10:03h Autor:

Dern vs. Medeiros

Jennifer Maia i dalje je Invicta prvakinja muha kategorije, nakon što je uspjela savladati favoritkinju za osvajanje pojasa, Agnieszku Niedzwiedz. MacKenzie Dern u ovoj je promociji debitirala pobjedom nad bivšom izazivačicom, Kaline Medeiros, koju je savladala polugom na ruci samo 15 sekundi prije kraja borbe.

Borba za prvakinju ponudila je pet uzbudljivih rundi, a u pitanju je bio pravi MMA presedan, odnosno borba gdje se prvakinju smatralo autsajderom. 22-godišnja Aga Niedzwiedz iza sebe je imala seriju bez poraza, dominantne predstave i medijsku mašineriju koja ju je već vidjela na vrhu, no sedam godina starija prvakinje se uspjeha tome othrvati i zadržati pojas prvakinje.

Izazivačica je bolje otvorila borbu i u prvoj se rundi došla do prednosti sjajnim rušenjem i udarcima na podu, dok se kvalitetno othrvavala grappling napadima. Prvakinja preuzima situaciju u drugoj rundi, i to nakon što je bila kratko ugrožena. Kontrolira situaciju konstantnim pritiskom te nekoliko puta pogađa opake laktove. Treća runda ipak ponovno pripada Poljakinji, zahvaljujući rušenju i kontrori, no kao da se nakon toga umorila. Šampionske runde se s razlogom tako zovu i u njima je Maia pokazala zašto je prvakinja. Bila je spremnija te je postavila tempo borbe onakav kakav Poljakinja nije uspijevala kvalitetno pratiti. Konstantan pritisak donio joj je četvrtu i prve tri minute pete runde, a onda su u završnici obje djevojke krenule agresivno, odnosno pokušale su završiti borbu. Posljednjih pola minuta gledamo agresivne izmjene, no nedovoljne da bilo koja time iskoči i preuzme rundu. Na kraju je Maia obranila titulu jednoglasnom sudačkom odlukom. Sva tri suca bodovala su 49-46, iako je Poljakinja možda zaslužila i dvije runde. U svakom slučaju, zaslužena obrana naslova za brazilsku borkinju.

Borba koja se najviše očekivala bio je debi MacKenzie Dern. 24-godišnja višestruka BJJ prvakinja je u Invicta debiu za protivnicu imala 14 godina stariju Kaline Medeiros, bivšu izazivačicu u slamka kategoriji. Dern nije razočarala, ponovno je pokazala napredak u stand upu, uz neke zanimljive kombinacije gdje se svakako vidi rukopis Bensona Hendersona. Ipak, ono glavno je njen parter koji je ponovno izgledao impresivno. Dern je agresivna i kreativna, posebno kad se nalazi u gardu, a način na koji je završila borbu, 15 sekundi prije kraja, je posebno impresivan. Dern se nalazila u gornjoj poziciji, plasirajući udarce, no onda je odlučila odraditi kraj borbe u svom stilu. Napravila je tranziciju i izvukla polugu na ruci, a Medeiros je brzo nakon toga tapkala.

Event je na ukupno ponudio osam borbi, a rezultate možete pogledati ispod teksta.

Invicta FC 26 – Rezultati

Jennifer Maia (c) def. Agnieszka Niedźwiedź – jednoglasna sudačka odluka
Mackenzie Dern def. Kaline Medeiros – SUB (R3 4:45)
Janaisa Morandin def. Kinberly Novaes – jednoglasna sudačka odluka
Vanessa Porto def. Milana Dudieva – TKO (R3 3:02)
Virna Jandiroba def. Amy Montenegro – SUB (R1 2:50)
Amber Brown def. Tessa Simpson – SUB (R1 0:50)
Karina Rodriguez def. Christine Ferea – jednoglasna sudačka odluka
Kay Hansen def. Emilee Prince – SUB (R1:23)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI