Invicta 34: Vanessa Porto savladala Pearl Gonzalez i uzela titulu nakon kontroverzne završnice

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 16.02.2019 11:00h Autor:

Vanessa Porto i Pearl Gonzalez

Vanessa Porto nova je Invicta prvakinja muha kategorije, ali ne na način kojim bi to željela. Njena borba protiv Pearl Gonzalez prekinuta je u četvrtoj rundi nakon nehotičnog uboda u oko te je došlo do tehničke odluke. Finale turnira muha kategorije izborile su DeAnna Bennet i Karina Rodriguez.

Borba između Porto i Gonzalez izgledala je onako kako su mnogi i očekivali. Znalo se da je Porto snažnija i energičnija borkinja te da će Gonzalez svoju priliku morati tražiti u parteru, gdje bi trebala imati prednost u tehničkoj izvedbi. Ipak, na nogama je to izgledalo čak i podjednako, prije nego je Porto krenula u klinč. Gonzalez isti okreće, no brzo završavaju na podu. Porto je snažnija te završava u gornjoj poziciji, dok Gonzalez pokušava kimuru, ali nije ju uspjela završiti. Slično tome odvijala se akcija i u drugoj rundi, gdje Gonzalez ponovno nije mogla parirati snagom. Opet su završile dolje, gdje Pearl pokušava doći do svoje “specijalke”, odnosno do trokuta, no niti tu nije bilo uspjeha. Porto je defenzivno jako dobro radila, dok joj se ofenziva svodila na držanje kontrole te nije radila preveliku štetu.

Sve je zapravo izgledalo kao da Porto namjerava do pobjede doći na račun svoje snage, a i Pearl je sama prije borbe izjavila kako je svjesna da je prekid možda jedini način na koji ona može osvojiti titulu. Treću rundu moguće da je Gonzalez i dobila, boljim radom na nogama te nekim tranzicijama u parteru. U četvrtu rundu ponovno se ulazi uz jednak tempo, no borba u stand upu traje dulje. U jednom trenutku Gonzalez napada nogom, no pripremu za udarac radi s ispruženim prstima, koji završavaju u oku njene protivnice. Dolazi do prekida i pregleda liječnika. Budući da je došlo do oštećenja gornjeg kapka lijevog oka Vanesse Porto i situacije gdje bi moglo doći do još veće štete ukoliko se borba nastavi, sudac je prekinuo borbu i otišlo se na tzv. tehničku odluku. Suci su presudili 40-36, 39-37 i 39-37 u korist Brazilke, koja je tako postala nova Invicta prvakinja muha kategorije. Uspjela je to u svom trećem pokušaju.

Program je donio sedam borbi, od čega je čak šest bilo u muha kategoriji. Između ostalog tu je bio i turnir za iduću izazivačicu, tj. održane su njegove polufinalne borbe. Mjesto u finalu izborile su DeAnna Bennet, koja je jednoglasnom odlukom došla do pobjede nad Mirandom Maverick te Karina Rodriguez, koja je odradilaizuzetno neizvjesnu i uzbudljivu borbu protiv Milane Dudieve te je slavila podijeljenom odlukom.

Nova “zvjezdica” promocije, Tracy Cortez, pomalo je sumnjivom podijeljenom odlukom savladala Erin Blanchfield, Victoria Leonardo na predaju je prisilila Jamie Milanowski, dok je Caitlin Sammons savladala Christinu Ricker. Jedino borba izvan muha kategorije bila je ona u kojoj je Courtney King savladala Holli Logan.

Invicta 34 – Rezultati

Vanessa Porto def. Pearl Gonzalez – tehnička odluka, jednoglasno
Karina Rodríguez def. Milana Dudieva – podijeljena sudačka odluka
DeAnna Bennett def. Miranda Maverick – jednoglasna sudačka odluka
Tracy Cortez def. Erin Blanchfield – podijeljena sudačka odluka
Victoria Leonardo def. Jamie Milanowski – SUB (R1 2.45)
Courtney King def. Holli Logan – SUB (R2 4.46)
Caitlin Sammons def. Christina Ricker – TKO (R2 3.02)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI