Invicta 29: Sarah Kaufman prvakinja bantama, Pearl Gonzalez ekspresno završila protivnicu (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 05.05.2018 09:56h Autor:

Gonzalez vs. Acioly

U vikendu slabo popunjenom MMA programom, najveća pažnja bila je na Invicta 29 eventu, na kojem je Sarah Kaufman došla do nove velike titule, dok su vrijedne pobjede upisale Pannie Kianzad i Pearl Gonzalez.

Nakon što je ranije držala Strikeforce titulu te je također bila jedna od najboljih UFC borkinja, Sarah Kaufman došla je do nove velike titule. Nakon neobjašnjive odluke UFC-a da ovoj 32-godišnjoj Kanađanki ne produži ugovor, ona je sreću pronašla u sestrinskoj promociji, a u drugoj borbi dobila je priliku napasti titulu. I to je odradila u svom stilu te je u trećoj rundi sjajne borbe došla do pobjede prisiljavanjem na predaju. Njen skor sada je 20-4, 32 su joj godine i UFC-u nikako nije kasno da promijeni odluku što se tiče nje. Posebno sada, kada je njena kategorija ostala na ispod 20 borkinja.

Mjesto u sunaslovnoj borbi pripalo je Pannie Kianzad, koja je prekinula niz od tri poraza tako što je savladala Biancu Daimoni sudačkom odlukom. Po većini fanova najzanimljivija borba trebao je biti drugi Invicta nastup Pearl Gonzalez. Ova UFC borkinja je nakon dva poraza u promociji poslana u Invictu da dodatno skupljanje iskustva i to joj jako dobro ide. Drugi nastup i druga pobjeda, no ovoga puta je to još bilo i izuzetno impresivno. Barbaru Acioly savladala je prisiljavanjem na predaju nakon minutu i pol borbe. Ovakvim nastupima povratak u UFC uopće nije daleko.

Ispod teksta nalazi se video u kojem možete pogledati najbolje trenutke svih borbi s programa, a uzbuđenja je bilo u velikoj mjeri.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI