Impresivni Gordon Ryan dominantno osvojio još jedan EBI turnir (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 08.03.2017 20:41h Autor:

Gordon Ryan

BJJ čudo od djetete, Gordon Ryan, nastavlja s impresivnim nastupima te je osvojio svoj treći Eddie Bravo Invitational turnir u grapplingu.

Ryan je ponovno bio najbolji u konkurenciji 16 boraca koje je Eddie Bravo pozvao da nastup na turniru. Nakon što je osvojio naslove pobjednika u apsolutnoj te u srednjoj kategoriji, sada je nastupio u velteru, kojem zapravo pripada i još jednom impresionirao. Iako mu je tek 21 godina te je tek prošle godine odradio prvi profesionalni BJJ nastup, ovaj momak jednostavno čisti konkurenciju na američkom tlu te do sada ima 28 pobjeda i samo dva poraza, od čega je jedan iz njegovog prvog nastupa. BJJ scena jedva čeka njegov izlazak na veliku scenu, odnosno nastup na ADCC svjetskom prvenstvu.

Što se tiče Eddie Bravo Iinvitational natjecanjima, riječ je o sub only turnirima gdje je pobjedu moguće ostvariti jedino prisiljavanjem na predaju. Pravila su takva da se prvo borci natječu u desetominutnoj rundi. Ukoliko tamo ne dođe do predaje ulazi se u produžetke. U prvom produžetku svaki borac dobiva priliku odabrati napad s leđa ili iz pozicije “spiderweb” (poluga na ruci). Ukoliko jedan borac dođe do “submissiona” taj je pobjednik. Ukoliko oba izbore submission, pobjednik je onaj koji je brži, a ukoliko submissiona ne bude ni u jednom slučaju, pobjednik je onaj koji je brže odradio bijeg iz pozicije.

Na ovom turniru nastupio je i srpski grappler Daniel Borović, koji je u prvom meču kimurom savladao Kyle Griffina, da bi u drugom tek na najbrži bijeg izgubio od Marcela Goncalvesa. Goncalves je u polufinalu gušenjem s leđa poražen od Ryana, a istu je tehniku prvak iskoristio i u finalu protiv Vagnera Roche.

EBI 11 – Rezultati

Osmina finala

Gordon Ryan def. Jean Paul Lebosnoyani – RNC
Chris McKarski def. Dustin Akbari – Injury
Marcel Goncalves def. Oliver Taza – Time
Dan Borovic def. Kyle Griffin -Kimura
Sergio Ardila def. Richie Martinez – Leg Lock
Vagner Rocha def. Joe Baize- RNC
Darragh O’Conaill def. Jose Llanas – RNC
Craig Jones def. Nathan Orchard – Heel Hook

Četvrtfinale

Gordon Ryan def. Chris McKarski – Guillotine
Marcel Goncalves def. Dan Borovic – Time
Vagner Rocha def. Sergio Ardila – RNC
Craig Jones def. Darragh O’Conaill – Heel Hook

Polufinale

Gordon Ryan def. Marcel Goncalves – RNC
Vagner Rocha def. Craig Jones – Time

Finale

Gordon Ryan def. Vagner Rocha – RNC

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI