Hrvatska dobila prvi crni BJJ pojas u Alliance akademiji!

Ostale vijesti 29.09.2011 09:43h Autor:

Čolić, Ćavarović i Gurgel

[nggallery id=59]

Hrvatska je jučer dobila prvi crni pojas u brazilskoj jiu-jitsi u Alliance akademiji. Višestruki svjetski prvak i suosnivač Alliance BJJ-a, Fabio Gurgel, ovu je veliku čast ukazao glavnom treneru Black Dragon Croatia teama, Dubravku Čoliću.

Dugogodišnji majstor BJJ-a, jedan je od pionira ovog sporta u Hrvatskoj, ali i osoba koja je najviše doprinijela razvoju vještine na našim prostorima. Čolić već godinama svoje znanje prenosi na mlađe naraštaje, a sada kada je za rad nagrađen i crnim pojasem, moći će i sam svojim učenicima dalje dijeliti pojaseve za stečeno znanje. Neki od njegovih učenika su i poznati MMA borci kao što su Damir Mirenić, Igor Pokrajac i Matej Truhan. Treba naglasiti da je Gurgel ovom prilikom i drugog glavnog trenera Black Dragona, Iliju Ćavarovića, iz ljubičastog pojasa promovirao u smeđi.

“Velika mi je čast što sam upravo ja, u ime, Jacarea Cavalcantea koji u Hrvatsku dolazi već šest godina, promovirao prvi vaš crni pojas. Znanje BJJ-a u Hrvatskoj je na zavidnoj razini, radi se o velikim majstorima BJJ-a i sjajnim ljudima”, izjavio je Gurgel naglasivši da se jedva čeka vratiti u Hrvatsku.

Prilikom ovog dolaska, Gurgel je u Zagrebu održao nekoliko seminara demonstriravši neke nove tehnike hrvatskim “jiu-jitserima”.

Ovim putem najavljujemo i veliki video prilog i intervju s Fabiom Gurgelom koji ćete sutra moći pročitati na Fight Siteu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI