Horiguchi se izvukao iz teških pozicija pa završio Bellatorovu superzvijezdu

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 31.12.2018 17:00h Autor:

Horiguchi vs. Caldwell

Kyoji Horiguchi došao je do nove velike pobjede u Rizinovom ringu, tako što je prekidom u trećoj rundi savladao Bellatorovog prvaka bantam kategorije, Dariona Caldwella, koji je tijekom prve dvije runde bio bliže pobjedi.

Bila je to zapravo glavna Rizin 14 borba, prije egzibicijskog meča Floyda Mayweathera i Tenshina Nasukawe, u kojoj je Rizin pokušao svoju najveću zvijezdu upariti s velikom zvijezdom s američkog kontinenta. A Darrion Caldwell (13-2) je tako bio logičan izbor, zbog suradnje Rizina i Bellatora, čiji je on prvak bantam kategorije te velika zvijezda u čiju izgradnju Bellator jako puno ulaže.

Caldwell je vrlo brzo preuzeo inicijativu u ovoj borbi, odnosno uspio je neutralizirati brzinu Japanca i svoje hrvanje staviti u prvi plan. Tako je već u prvoj polovici prve runde došlo do kontrole, a nakon toga i napada na kimuru, iz koje se Horiguchi izvukao da bi se kasnije uspio i vratiti na noge. Posljednje dvije minute runde je Horiguchi uspio držati distancu, ali udarcima nije uspio ništa više od toga da Caldwella udalji od sebe. Druga runda protekla je u gotovo potpunoj kontroli za Caldwella, no Horiguchi je izdržao nekoliko teških pozicija te je dočekao početak treće runde.

Treću je rundu Horiguchi otvora s dva odlična udarca nogama, da bi ga onda Caldwell još jednom uspio poslati na pod, no tamo se Japanac bolje snalazi, hvata giljotinu i pobjeđuje već gotovo izgubljenu borbu.

Od ostatka programa vrijedi spomenuti kako je Damien Brown ugušio Darona Cruickshanka u duelu dva bivša UFC borca, dok je Yuki Motoya ugušio drugu pridošlicu iz UFC-a, Justina Scogginsa. Jiri Prochaska nokautirao je bivšeg Bellatorovog prvaka, Brandona Halseya, dok je bivša Invicta prvakinja, Ayaka Hamasaki, savladala Kannu Asakuru, čime je osvojila Rizin pojas atom kategorije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI