Gordon Ryan počistio konkurenciju na Eddie Bravo Invitational 8 turniru u grapplingu (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 17.09.2016 14:00h Autor:

Gordon Ryan vs. Kyle Griffin

BJJ čudo od djetete, Gordon Ryan, doslovno se prošetao Eddie Bravo Invitational 8 turniru u srednjoj kategoriji, čime je još jednom potvrdio kako je riječ o najvjerojatnom grappling talentu. Pogledajte inserte iz sve četiri njegove pobjede.

Eddie Bravo Invitational vrlo brzo je postao najpopularnija serija grappling turnira na svijetu, a činjenica da se emitira na UFC-ovom servisu Fight Pass je samo dodatno podigla popularnost istoga. Također, činjenica kako je riječ o tipu turnira gdje pobjedu donosi samo prekid, dodatno je zainteresirala i publiku koja nije toliko intenzivno unutar grapplinga.

21-godišnji učenik Garrya Tonon, Gordon Ryan, već je ranije sve oduševio osvajanjem EBI 6 turnira, koji je održan u apsolutnoj kategoriji, pa su s razlogom sva svjetla reflektora bila uperena u njega, kad je napao onaj u svojoj prirodnoj, srednjoj kategoriji. A tamo je pokazao kako mu jednostavno nitko u SAD-u trenutno nije niti blizu te je cijeli turnir odradio nevjerojatno dominantno.

Za pobjedu u prvom mu je krugu, nad Mattom Arroyom heel hookom, trebalo nešto više od dvije i pol minute, dok je drugog protivnika, Mikea Hillebranta, ugušio za manje od dvije minute. Tek mu je Josh Hayden u polufinalu pružio aktivniji otpor, odnosno izdržao je do produžetka, dok mu je za pobjedu nad Kyleom Griffinu u finalu trebalo tek pola minute. Nevjerojatan niz momka koji još ne zna za poraz otkad je postao profesionalac.

U studenom će Ryan napasti EBI titulu u poluteškoj kategoriji, na turniru gdje dolazi i svjetska superzvijezda Keenan Cornelius. Corneliusa je Ryan ranije ove godine savladao u prijateljskom meču, no sada su ulozi puno veći. Svijet grapplinga jednostavno ne može dočekati iduću godinu i prvi Ryanov nastup na ADCC-u, najelitnijem svjetskom natjecanju parteraških disciplina. Nema sumnje kako će i tamo sva svjetla biti uperena u njega.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI