Gordon Ryan iznio planove za budućnost: Plan je osvojiti sve u kimonu i pripremati se za MMA karijeru

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 25.09.2017 23:37h Autor:

Gordon Ryan

“BJJ Prodigy” Gordon Ryan iza sebe ima fantastičan vikend. Došao je na svoj prvi ADCC i odmah osvojio zlato i srebro, čime je potvrdio svoju vrijednost, ali i zatvorio usta “hejterima”. Odmah je iznio koji su mu idući planovi za budućnost, a oni uključuju neizbježnu MMA karijeru.

22-godišnji Ryan je došao na ADCC uz velike najave, ali uz jako puno sumnji prema tome koliko je dobar. Tri osvojena EBI turnira su impresivan rezultat, no mnogi su smatrali kako će pasti čim dođe među Brazilce, odnosno među svjetsku konkurenciju. Došao je, vidjeo, grapplao i pobijedio. Do titule u svojoj kategoriji i finala protiv sunarodnjaka Keenana Corneliusa, došao je upravo preko tri Brazilca. I onda je došao korak do maksimuma koji je mogao napraviti, odnosno nije uspio zlatu do 88 kilograma pridružiti i ono u apsolutnoj kategoriji, gdje je poražen u finalu.

“Sjajno je što sam prvi prvak u kategoriji do 88 kilograma, a da nije Brazilac, još uvijek sam jako uzbuđen. Što da kažem, prva dva meča u oba dana sam ušao malo sporije, nisam bio toliko siguran u sebe i to se vidjelo, a i inače mi treba malo vremena dok se zagrijem. Ne mogu prigovarati, imam 22 godine, ovo mi je prvi ADCC, ali došao sam i napravio sam ono što sam najavio. Ovo je zapravo jako tužan dan za ‘hejtere’, loš dan za njih. Najzaslužniji za sve je moj trener John Danaher. U vrijeme prošlog ADCC sam bio plavi pojas, manje od dvije godine sam crni pojas, a ovo sam uspio. Sve to zbog načina na koji on radi s nama”, ukratko je Gordon iznio dojmove u razgovoru za Flosports.

Pitanje je što mu sada slijedi. U Americi je kroz EBI izdominirao konkurenciju, a ovdje je također izgledao impresivno. I sve to sa samo 22 godine, dok je većina protivnika i do deset godina starija od njega, uz jednako toliko iskustva na najvišoj razini. No, on ispred sebe sada ima jedan novi cilj, namjerava pokoriti natjecanje u kakvom ga još nismo vidjeli. Namjerava obući “Gi” i još se jednom suprotstaviti najboljim grapplerima svijeta.

“Napravio sam ono što sam najavio, uzeo sam ADCC, sada je vrijeme da obučem kimono i savladam sve na “Gi” svjetskom BJJ prvenstvu iduće godine”, najavio je Gordon, usput dodavši kako kroz cijelo vrijeme trenira i druge vještine, s ciljem da postane MMA borac kada odluči kako je došlo vrijeme za to. Svakako vrijeme radi za njega.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI