Gluhak: Plan i želja je otići trenirati u SAD!

Ostale vijesti 18.05.2012 13:13h Autor:

Ivan Gluhak

Ivan Gluhak, poznat borac svima koji aktivnije prate hrvatsku MMA scenu, odradit će idućeg vikenda u Velenju u Sloveniji svoju prvu borbu ove godine nakon što je u studenom 2011. izgubio u Slovačkoj protiv Kamila Cibinskog te se pritom ozlijedio.

Neumorni Gluhak, što potvrđuje i njegov nadimak Braveheart, 26. svibnja borit će se protiv Muamera Jugovića. Bosansko-hercegovački borac hrvatskoj publici predstavio se ranije ove godine u Karlovcu kada je odradio odličan meč protiv Ivana Bilića iz Pule, no na kraju je poražen tehničkim nokautom.

Jugović je prvenstveno stand-up borac, nije previše iskusan u MMA vodama, dosad je u toj disciplini odradio tek jedan meč.

“Jugović je odličan stand-up borac i znam da je većinu svojih pobjeda ostvario nokautom. Poznato mi je da se uglavnom bori po K-1 pravilima, ali ne smijem ga zbog toga podcijeniti. I jedan najobičniji udarac može presuditi”, smatra Gluhak.

Za svoju, nada se, sedmu pobjedu u karijeri pripremao se u Zagrebu. “Pripreme sam odrađivao u svom bazičnom klubu Leon Gymu s trenerom Leonom Benetom, Josipom Pericom i ostalim klupskim prijateljima. U Velenju će mi u kutu biti trener Perica i Matej Jurin. Pripreme polako privodim kraju i mislim da sam ih odradio bolje nego ikad. Radio sam na svim segmentima borbe, a posebno sam se posvetio stand-upu, rušenjima i hrvanju.”

“Kad je u pitanju taktika za meč, kao i svaki drugi borac, pažljivo sam je pripremio, ali ne bih previše o tome, vidjet ćete sve i sami u Sloveniji.”

Na Fight Zoneu će nastupiti još nekoliko hrvatskih boraca, a Gluhak se nada da će se svi kući vraćati s pobjedom. “Nadam se da će i svi ostali hrvatski borci pobijediti. Žeželić, Vlahović, Dukić, Kriste… Svi su oni uvijek pružali dobre predstave i vjerujem da mogu do pobjede.”

Iako se već opasno bližimo polovici 2012. godine, Gluhak se nada da će u ostatku godine bili daleko češće u ringu ili kavezu. “Bez obzira na ishod borbe protiv Jugovića, nastavljam s treninzima i borbama te se planiram do kraja godine još barem tri puta boriti. Također, plan i želja je na mjesec dana otići u SAD u neki dobar MMA kamp”, kaže Gluhak o svojim daljnjim planovima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI