Glavni trener Teama Alpha Male se vratio borbama, protivnika mu iznijeli na nosilima (VIDEO)

Ostale vijesti 21.09.2017 23:02h Autor:

Justin Buchholz

Jučer je svoju povratničku MMA borbu odradio Justin Buchholz, glavni trener jednog od najboljih MMA timova na svijetu, kalifornijskog Teama Alpha Male.

Buchholz je nastupio u promociji Alaska Fighting Championship, jednoj od rijetkih američkih promocija koja i dalje koristi stara pravila, korištena još u Prideu i Pancraseu, odnosno dozvoljeni su soccer kickovi. Upravo njih je Buchholz iskoristio za savladati svog protivnika Marquesa Facinea. Prvo ga je udario par puta u tijelo, da bi posljednji udarac završio u glavi te je onesposobio borca toliko da je iz kaveza morao biti iznešen na nosilima.

Bucholzu je ovo bila prva borba nakon dvije godine te je ovom pobjedom prekinuo niz od tri poraza. Trenutni skor mu je 16-10, a još prije osam godina nastupao je u UFC-u, gdje ipak nije bio previše uspješan. Slavio je samo jednom u pet nastupa u oktogonu, no izrazio je želju za kratkim povratkom, odnosno izazvao je bivšeg glavnog trenera Alpha Malea, Duanea Ludwiga, koji umirovio prije nekoliko godina.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI